Puuro bulgur-vehnästä ja linsseistä kasviksilla.

Fada ni Khichdi on on hieman kuin khichdin ja pulaon välimuoto; puuromainen ruoka, jossa on mukana kasviksia. Tämä on kuitenkin ravinteikkaampaa kuin normaalit riisiruoat, sillä tähän tulee daliaa eli bulgur-kokovehnää.

Itse valmistin tämän sukkelasti painekattilassa, mutta jos sinulla ei ole painekattilaa, niin voi tämän valmistaa tavallisessa kattilassa ajan kanssa. 

Tarvitset:

  • 1 dl moong dhalia (keltaisia pieniä puolitettuja linssejä)

  • 1 ½ dl bulgur-vehnää

  • 1 dl perunaa

  • 1 dl kukkakaalia

  • 1 dl herneitä

  • 1 sipuli

  • öljyä

  • Mausteita:

    • ¼ tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

    • 2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

    • 1 tl kokonaista pippuria

    • 1” pätkä kanelitankoa

    • Pari neilikkaa

    • 1 tl chilijauhetta

    • 1/3 tl kurkumaa

    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Pese dalia ja linssit ja liota niitä vedessä 15 min. ajan.

  • Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi.

  • Kiehuta 5 dl vettä, ja laita syrjään.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy painekattilassa. Paista asafoetidaa, kanelia ja jeeraa pannulla puolen minuutin ajan.

  • Lisää loput ainekset ja paista niitä sekoittaen n. 5 min. ajan.

  • Kaada sekaan kuuma vesi, sulje kattila ja paista paineen alla n. 7-8 min. ajan.

  • Sekoita hyvin ennen tarjoamista ja tarjoa jonkin raitan kera.