1256982383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On ne kotona tehdyt hampparit kaikista parhaita. Ne voi tehdä terveellisesti, ja täytteeksi voi valita, mistä kukin tykkää.

Sämpylät leivoin tällä kertaa Cebicin ohjeella siitä syystä, että se oli kuivahiivaan tehty. En lisännyt taikinaan pestoa, vaan korvasin sen muutamalla ruokalusikalla oliiviöljyä. Sämpylät olivat pehmeitä, ja vaikka ne jäivät pieniksi, oli maku hyvä. Kiitokset Cebicille hyvästä ohjeesta!

Täytteenä oli pihvin lisäksi vakiot tomaattisiivut, salaatti, karamellisoidut sipulit, ketsuppi ja majoneesi. Mitä herkkua!

Laitan tähän vakio-pihvireseptini, joka toimii aina. Pihvit voisi myös paistaa pannulla, mutta terveyssyistä paistan ne uunissa ilman rasvaa.

1256983159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasvispihvit

Tarvitset:

  • 500g kasviksia (esim. peruna, porkkana)
  • 1/2 sipuli
  • Muutama valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • Ripaus valkopippuria
  • Ripaus mustapippuria
  • Ripaus paprikajauhetta
  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Raasta kasvikset hienoksi raasteeksi.

  • Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.

  • Raasta valkosipuli.

Valmistus:

  • Jos taikina on hyvin vetistä, siivilöi ja purista kasviksista vesi pois.

  • Sekoita kulhossa yhteen kaikki ainekset. Mausta oman maun mukaan.

  • Anna taikinan vetäytyä n. ½ tuntia.

  • Muotoile taikinasta käsin n. 1 cm paksuisia pihvejä, ja aseta ne uunipellille. Muista, että pihveillä on tapana pienentyä paiston aikana hieman, joten kannattaa tehdä pihveistä mieluummin liian suuria kuin liian pieniä. 

  • Paista pihvejä 175-asteisessa uunissa n. puolen tunnin ajan. Käännä pihvejä kerran paiston aikana lastalla.