1254416636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perunaa jogurttikastikkeessa.

Tarvitset:

  • 4 perunaa

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

  • Öljyä

  • Koristeluun tuoretta korianteria

  • Mausteita:

          1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)


          Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)


          1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa


          ½ tl chilijauhetta


          1/3 tl kurkumaa


          2 tl korianterijauhetta


          ½ tl garam masalaa


          ½ tl amchooria (mangojauhe)


          Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä perunat pehmeiksi. Murskaa ne käsin pieniksi lohkoiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa poksahdella.

  • Lisää asafoetida ja inkivääri-valkosipulitahna. Sekoita.

  • Lisää 1 rkl jogurttia tehokkaasti sekoittaen. Lisää toinen rkl jogurttia sekoittaen.

  • Lisää chilijauhe, kurkuma ja korianterijauhe. Sekoita hyvin.

  • Lisää jogurttia vähitellen hyvin sekoittaen niin, ettei siihen tule paakkuja.

  • Kaada sekaan murskatut perunat sekä maun mukaan suolaa. Päälle n. 2 dl vettä. Anna hautua n. 10 min. ajan.

  • Lisää garam masala ja amchoor, ja hauduta vielä parin minuutin ajan.

  • Koristele korianterilla ja tarjoa kuumana lisäkkeenä.