1250856331_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuiva subzi keitetyistä uusista perunoista.

Taannoin postasin dum aloo- reseptin, jossa pienet uudet perunat uiskentelivat pähkinäisessä tomaattikastikkeessa. Eilen tein klassisen version dum aloosta, jossa keitetyt uudet perunat maustetaan vahvasti, mutta tarjotaan ‘kuivana’ eli ilman kastiketta. Yllättävän hyvää ja vaivatonta valmistaa.

Tarvitset:

  • n. 10 pientä uutta perunaa

  • Öljyä

  • (tuoretta korianteria koristelua varten)

  • Mausteita:

          ½ tl jeeraa (juustokuminan siemenet)


          Ripaus asafoetidaa  


            ½ tl chilijauhetta


          1 ½ tl korianterijauhetta


          ½ tl garam masalaa


          Ripaus amchooria (kuiva mangojauhe)

Valmistus:

  • Keitä perunat ‘al dente’ ja kuori ne.

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa hetken öljyssä, kunnes se alkaa hyppiä pannulla. Lisää asafoetida.

  • Kaada sekaan keitetyt, kuoritut perunat. Mausta chilijauheella ja korianterijauheella. Hauduta parin minuutin ajan.

  • Lisää garam masala ja amchoor. Kääntele hetken pannulla, kunnes perunat ovat maustuneet ja ovat kauttaaltaan ruskeita.

  • Koristele halutessasi korianterilla, ja tarjoa.