Paneer-juustoa vaaleassa cashewpähkinäkastikkeessa.

Sanan shahi-merkitys on ‘kuninkaallinen’, johtuen todennäköisesti siitä, että se koostuu melko kuninkaallisista aineksista: paneer-juustosta ja maidossa liotetuista cashew-pähkinöistä.

Tarvitset:

 

  • 200g paneer-juustoa (voi tehdä kotonakin t. korvata Valion kotijuustolla)

  • 1 dl cashew-pähkinöitä

  • 2 dl maitoa

  • 2 sipulia

  • Öljyä

  • Inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Mausteita:

          ½ tl chilijauhetta


          ½ tl garam masalaa


          ½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)


          1 tl korianterijauhetta


          1 tl sokeria


          Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

 

  • Ota paneer jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanlaittoa. Leikkaa paneer n. ½-1 cm paksuiksi laajoiksi kolmioiksi. Ruskista paneer-kolmiot kevyesti oljyssä ja valuta talouspaperin päällä.

  • Liota cashewtä maidossa n. 15 min. ajan. Liotuksen jälkeen soseuta cashewt ja maito yhteen hienoksi soseeksi esim. blenderissä.

  • Soseuta sipulit myös hienoksi soseeksi.

 

Valmistus:

 

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista inkivääri-valkosipulitahna kevyesti.

  • Lisää sipulisose, ja paista seosta keskilämmöllä, kunnes se alkaa olla kullanruskea.

  • Lisää mausteet, ja paista hyvin sekoittaen n. minuutin ajan.
  • Lisää paneer-kolmiot, ja paista hetken ajan. 
  • Kaada sekaan cashew-maito, ja sekoita uudelleen.

  • Lisää sokeri, maun mukaan suolaa ja tarpeen mukaan vettä (n. 1-2 dl). Anna hautua silloin tällöin sekoittaen muutaman minuutin ajan (maito palaa herkästi, joten tarkkaile pannua ja muista sekoitella välistä).

  • Koristele ruokakermalla ja tarjoa heti.