Paneer-juustoa vaaleassa cashewpähkinäkastikkeessa.
Sanan shahi-merkitys on ‘kuninkaallinen’, johtuen todennäköisesti siitä, että se koostuu melko kuninkaallisista aineksista: paneer-juustosta ja maidossa liotetuista cashew-pähkinöistä.
Tarvitset:
- 200g paneer-juustoa (voi tehdä kotonakin t. korvata Valion kotijuustolla)
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 2 dl maitoa
- 2 sipulia
- Öljyä
- Inkivääri-valkosipulitahnaa
- Mausteita:
½ tl chilijauhetta
½ tl garam masalaa
½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)
1 tl korianterijauhetta
1 tl sokeria
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Ota paneer jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanlaittoa. Leikkaa paneer n. ½-1 cm paksuiksi laajoiksi kolmioiksi. Ruskista paneer-kolmiot kevyesti oljyssä ja valuta talouspaperin päällä.
- Liota cashewtä maidossa n. 15 min. ajan. Liotuksen jälkeen soseuta cashewt ja maito yhteen hienoksi soseeksi esim. blenderissä.
- Soseuta sipulit myös hienoksi soseeksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista inkivääri-valkosipulitahna kevyesti.
- Lisää sipulisose, ja paista seosta keskilämmöllä, kunnes se alkaa olla kullanruskea.
- Lisää mausteet, ja paista hyvin sekoittaen n. minuutin ajan.
- Lisää paneer-kolmiot, ja paista hetken ajan.
- Kaada sekaan cashew-maito, ja sekoita uudelleen.
- Lisää sokeri, maun mukaan suolaa ja tarpeen mukaan vettä (n. 1-2 dl). Anna hautua silloin tällöin sekoittaen muutaman minuutin ajan (maito palaa herkästi, joten tarkkaile pannua ja muista sekoitella välistä).
- Koristele ruokakermalla ja tarjoa heti.
Kommentit