1247555125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasvisriisi.

Tähän reseptiin tulee garam masala alkuperäisistä aineksista, mutta ne voi hyvin korvata garam masala- mausteseoksella.

Tarvitset:

  • 3 dl riisiä

  • n. 6 dl vettä

  • 1 peruna

  • 1 vihreä chili

  • 1 sipuli

  • 1 porkkana

  • 1 dl herneitä

  • Öljyä

  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)

  • Maun mukaan suolaa

  • 1-2 rkl sitruunamehua

  • Muutama korianterinlehti

  • Garam masalan ainekset:

 

  • 2 tl mustapippuria (jauhamatonta)

  • 1 ½ tl neilikkaa

  • 2cm pätkä kanelitankoa

  • 2 tl muskottia

Valmistelut:

  • Pese riisi huolellisesti ja liota sitä vedessä hetken aikaa.

  • Kuutioi kasvikset pieniksi kuutioiksi.

  • Suikaloi chili ja hienonna sipuli silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa öljyssä.

  • Kun jeera alkaa poksahdella pannulla, lisää garam masalan ainekset (kuten yllä). Paista hetken aikaa.

  • Lisää vihreä chili ja sipulisilppu. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmennyt.

  • Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, ja paista niitä muutaman minuutin ajan.

  • Kaada sekaan riisi ja vesi sekä sitruunan mehu. Hauduta n. 10 min. ajan.

  • Lisää vielä herneet, ja hauduta matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä, jottei riisi pala pohjaan.

  • Koristele lopuksi korianterinlehdillä ja tarjoa ruoan lisukkeena.