1248617121_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tamarindichutney eli imli ki chutney on makeahko dippi erilaisille snack-ruoille, ja se esiintyy usein korianterichutneyn kanssa samoissa ruokalajeissa. Tamarindi-hedelmästä, jonka uutteesta chutney on valmistettu, saa lisää tietoa Tamarind Heaven-blogista. Tamarindia saa etnisistä liikkeistä, kuten Hakaniemen Vii Voanista.

Tarvitset:

  • 250g kuivattua tamarindia

  • n. 2,5 dl vettä

  • 250g palmusokeria (gur, jaggery)

  • 1 ½ tl suolaa

  • 1-2 tl mustapippuria

Valmistelut:

  • Liota tamarindia vedessä n. 2h ajan.

  • Paina pehmennyt tamarindi siivilän läpi ja poista nesteestä siemenet.

Valmistus:

Kaada siivilöity tamarindivesi kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla, ja kiehuta. Anna kiehua, kunnes seos alkaa olla sakeaa (voisi verrata ehkä nestemäisen hunajan sakeuteen).

Jäähdytä ja tarjoa dippinä.