Tamarindichutney eli imli ki chutney on makeahko dippi erilaisille snack-ruoille, ja se esiintyy usein korianterichutneyn kanssa samoissa ruokalajeissa. Tamarindi-hedelmästä, jonka uutteesta chutney on valmistettu, saa lisää tietoa Tamarind Heaven-blogista. Tamarindia saa etnisistä liikkeistä, kuten Hakaniemen Vii Voanista.
Tarvitset:
- 250g kuivattua tamarindia
- n. 2,5 dl vettä
- 250g palmusokeria (gur, jaggery)
- 1 ½ tl suolaa
- 1-2 tl mustapippuria
Valmistelut:
- Liota tamarindia vedessä n. 2h ajan.
- Paina pehmennyt tamarindi siivilän läpi ja poista nesteestä siemenet.
Valmistus:
Kaada siivilöity tamarindivesi kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla, ja kiehuta. Anna kiehua, kunnes seos alkaa olla sakeaa (voisi verrata ehkä nestemäisen hunajan sakeuteen).
Jäähdytä ja tarjoa dippinä.
Kommentit