1248263923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maustekakku ilman kananmunaa.

Anoppi ja appi ovat sukunsa tradition mukaan ‘pure veg’, eli lihan ja kalan lisäksi he eivät koske kananmuniin ja välttivät pitkään jopa valkosipulin ja sipulin syömistä (maitotuotteita kyllä syövät kovasti). Anopin visiitillä päätin hemmotella häntä parilla kananmunattomalla kakulla, toinen niistä tämä maustekakku.

Anoppi kutsuu tätä kakkua nyt nimellä ‘garam masala cake’ siksi, että siihen laitettavat mausteet ovat pitkälti samoja kuin garam masaan tulevat mausteet.

Ohje on äidiltäni, mutta en tiedä, mistä hän on sen kaivanut. Maistuu ihan normaalilta maustekakulta, ja on helpompikin valmistaa, sillä kättään ei tarvitse rasittaa munia vatkaamalla.

Tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl sokeria

  • 3 dl piimää (käytin juoksevaa jogurttia)

  • 100g sulatettua voita

  • 1 tl soodaa

  • 0.5 rkl inkivääriä

  • 0.5 rkl kanelia

  • 0.5 rkl neilikkaa

  • 0.5 rkl kardemummaa

Valmistus:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää piimä ja sulatettu voi samalla sekoittaen.
  • Laita voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ja paista 175-asteessa n. tunnin ajan.