1247482758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Intialainen jäätelö.

Tätä voidaan tehdä kotonakin eikä vain syödä matkalla! Vitsailu sikseen, matka kulfi on siis kermainen maitojäädyke (kulfi), joka tarjoillaan usein savikupissa (matka). Kulfiin voi lisätä mitä tahansa hedelmiä, kuten banaania tai appelsiinia. Minä lisäsin mangoa, sillä se on täällä sesongin hedelmä. Kulfi koristellaan kuivatuilla hedelmillä, kuten pistaasilla.

Tarvitset:

  • 1 l maitoa

  • 2 dl kermaa

  • 5-6 rkl sokeria

  • 1 pieni hedelmä (esim. mango, banaani, appelsiini)

  • n. 10 cashew-pähkinää

  • Muutama pistaasipähkinä koristeeksi

Valmistelut:

  • Kuutoi hedelmä pieniksi kuutioiksi.

  • Hienonna cashew pieniksi siruiksi.

Valmistus:

  • Keitä maitoa n. ½ ajan, kunnes se on hieman sakeutunut.  

  • Lisää maitoon sokeri, sekoita, ja lämmitä uudelleen, kunnes sokeri on liottunut maitoon. Ota pois liedeltä.

  • Laita makeutettu maito pakastimeen 4-5 tunniksi, kunnes se on kiinteytynyt.

  • Laita jäädytetty maito sekä kerma tehosekoittimeen (tai käytä blenderiä) ja sekoita tasaiseksi.

  • Lisää cashewpalat ja hedelmäpalat, ja sekoita uudelleen  tasaiseksi.

  • Koristele pistaasipaloilla ja pakasta uudelleen (min. 12h).

  • Tarjoa kylmänä.