Korianterichutney, toiselta nimeltään hari chutney eli vihreä chutney, on yleisin dippi intialaisille suolaisille snackeille - sitä voisi verrata periaatteessa meidän ketsuppiin. Korianterichutneyn voi tarjota dippinä monille erilaisille snackeille, kuten dhokla, samosa, kachodi, paani puri, paneer tikka, aloo tikki, pakora jne. Lista on todella pitkä!
Tarvitset:
- Iso nippu tuoretta korianteria
- ½ nippua tuoretta minttua
- n. 1 dl vettä (tai tarpeen mukaan)
- 1-2 vihreätä chiliä
- 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- Ripaus suolaa
- Ripaus sitruunahappoa (tai n. 1 rkl sitruunamehua)
Valmistus:
- Puhdista yrtit ja irrota lehdet varsista.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja soseuta hienoksi, juoksevaksi soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä ja/tai suolaa.
Kommentit