Tähän quicheen eli ranskalaiseen piiraaseen voi laittaa mitä kasviksia jääkaapista löytyykin. Itse lisäsin quicheen tomaatteja, paistettua sipulia sekä parvekkeeni yrttejä (basilikaa ja oreganoa). Täyttävä quiche maistuu parhaalta raikkaan salaatin kera.


Murutaikinapohjaa varten tarvitset:

  • 100g voita t. margariinia

  • 3 dl vehnäjauhoa

  • 1 kananmuna

  • 1 tl suolaa


Täytettä varten tarvitset:

  • 2,5 dl ruokakermaa

  • 2 kananmunaa

  • 2 tomaattia

  • 1 sipuli

  • 100g juustoraastetta

  • Tuoreita yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli, basilika, oregano, jne.)

  • Suolaa ja pippuria


Pohjan valmistus:

  • Ota ainekset etukäteen huoneenlämpöön.

  • Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi, jauhot ja suola käsin taikinaksi.

  • Lisää taikinaan kananmuna ja vatkaa taikina tasaiseksi.

  • Kääri taikina kelmuun, ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

  • Taikinan jäähdyttyä kauli se pyoreäksi kelmun sisällä ja aseta taikinavuokaan. Varmista, että reunat ovat tarpeeksi korkeat, ettei täyte pursua yli reunojen.

  • Laita pohja uuniin paistumaan 180-asteeseen n. 20 minuutiksi.


Täytteen valmistus:

  • Viipaloi tomaatit ja sipulit suikaleiksi.

  • Ruskista sipulit öljyssä pannulla.

  • Sekoita kananmunat ja kerma hyvin yhteen.

  • Lisää paistetut sipulit, suikaloidut tomaatit, juustoraaste, yrtit ja mausteet, ja sekoita kevyesti yhteen.

  • Kaada täyte pohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30-40 min, kunnes piiras on keskeltä kiinteä ja pinnalta kullanruskea.

  • Anna jäähtyä ja nauti.