Esipaistettuja pieniä perunoita tomaattikastikkeessa.

Intiassa ei tule pahemmin juhannusta vietettyä, sillä täällä on yö musta kuin piki. Laitoin silti illalliseksi meille intialaisten version uusista perunoista eli dum aloon.

 

Tarvitset:

  • 10 pienikokoista uutta perunaa

  • 2 sipulia

  • 3- 4 tomaattia

  • 1 dl tomaattimurskaa

  • 6 cashew-pähkinää

  • Tuoreita korianterinlehtiä

  • n. 2 dl vettä

  • Öljyä

  • Mausteita:

          1 tl jeeraa (juustokuminaa)

          1 ½ tl inkivääri-valkosipulitahnaa

          Ripaus asafoetidaa (hing)

          ½ tl chilijauhetta

          ½ tl kurkumaa

          ½ tl garam masalaa

          ripaus sokeria

          Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä perunat ‘al dente’ ja kuori ne.

  • Murskaa cashewt hienoksi tahnaksi.

  • Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Perunoiden paisto:

  • Laita pannulle n. 2 rkl öljyä. Lisää jeera öljyyn, ja paista hetken aikaa.

  • Kun jeera alkaa sätkiä pannulla, lisää asafoetida ja hetken päästä kokonaiset pikkuperunat.

  • Kypsennä perunoita pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja ovat saaneet rapean kuoren. Laita syrjään.

Kastikkeen valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipulimurska, ja ruskista sipulit kevyesti.

  • Lisää sipulin sekaan inkivääri-valkosipulitahna, ja paista hetken aikaa sekoittaen samalla.

  • Kaada sekaan tomaattikuutiot, ja paista niitä muutaman minuutin ajan.

  • Lisää kurkuma, chilijauhe ja suola, ja hauduta, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.

  • Lisää tomaattimurska, cashewtahna, sokeri, garam masala sekä tarpeen mukaan vettä, ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.

  • Soseuta kastikkeen ainekset esim. blenderissä hienoksi soseeksi.   

  • Laita sose takaisin pannulle, ja kuumenna se uudelleen. Lisää paistetut perunat kastikkeeseen, ja korista korianterinlehdillä.