1781987.jpg


Maukas kermainen muhennos tummista linsseistä. 

 

Tarvitset:

  • 125g urad dhalia (mustia linssejä)

  • 25g kidneypapuja

  • 12dl vettä

  • ½ tl asafoetidaa

  • Suolaa

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Dhal Makhani – mausteseospussi (tai valmista allaolevien ohjeiden mukaan*)

  • 5 rkl tomaattisosetta

  • 2 kl voita t. Margariinia

  • 2-3 rkl ruokakermaa

  • Öljyä

Valmistelut:

  • Liota kidneypapuja yön yli vedessä.
  • Pese linssit huolellisesti.

  • Valmista tomaattisose (ellet käytä valmistetta).

 

Valmistus:

  • Linssien ja papujen esikeitto tapahtuu nopeiten painekattilassa. Jos sinulla ei ole painekattilaa, niin normaalissa kattilassa keittämiseen kannattaa varata parisen tuntia aikaa.

  • Laita painekattilaan vesi, pavut, linssit, 1 tl öljyä, asafoetida ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin, ja kiehuta. Kun kattila on tullut kiehumispisteeseen, anna hautua matalalla lämmöllä n. 45 min. ajan.

  • Odota, kunnes paine on loppunut kattilasta. Kattilan avattuasi soseuta seosta kevyesti perunamuussimella, jotta siitä tulee kermaista.

  • Lämmitä erillisellä paistinpannulla n. 3rkl öljyä. Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja ruskista se varovasti öljyssä.

  • Lisää tahnaan mausteseos sekä tomaattisose, ja sekoita hyvin. Keitä seosta, kunnes öljy alkaa irrottautua seoksesta.

  • Kaada seokseen linssit ja pavut keittovesineen, ja anna hautua n. 10 minuutin ajan sekoitellen silloin tällöin.

  • Mausta muhennos maun mukaan suolalla. Lisää kerma ja voi, sekoita hyvin ja anna hautua vielä 5 min.

  • Koristele valmis muhennos lorauksella kermaa.

*Mikäli sinulla ei ole Dhal Makhani-mausteseosta, voit kokeilla seuraavia mausteita: kuminajauhe, chillijauhe, korianterijauhe, garam masala, amchoor (mangojauhe) ja garam masala.

1782003.jpg

Mieheni illallinen: dhal makhania paranthan ja tulisen mangopikkelsin kera.