Maukas kermainen muhennos tummista linsseistä.
Tarvitset:
- 125g urad dhalia (mustia linssejä)
- 25g kidneypapuja
- 12dl vettä
- ½ tl asafoetidaa
- Suolaa
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Dhal Makhani – mausteseospussi (tai valmista allaolevien ohjeiden mukaan*)
- 5 rkl tomaattisosetta
- 2 kl voita t. Margariinia
- 2-3 rkl ruokakermaa
- Öljyä
Valmistelut:
- Liota kidneypapuja yön yli vedessä.
- Pese linssit huolellisesti.
- Valmista tomaattisose (ellet käytä valmistetta).
Valmistus:
- Linssien ja papujen esikeitto tapahtuu nopeiten painekattilassa. Jos sinulla ei ole painekattilaa, niin normaalissa kattilassa keittämiseen kannattaa varata parisen tuntia aikaa.
- Laita painekattilaan vesi, pavut, linssit, 1 tl öljyä, asafoetida ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin, ja kiehuta. Kun kattila on tullut kiehumispisteeseen, anna hautua matalalla lämmöllä n. 45 min. ajan.
- Odota, kunnes paine on loppunut kattilasta. Kattilan avattuasi soseuta seosta kevyesti perunamuussimella, jotta siitä tulee kermaista.
- Lämmitä erillisellä paistinpannulla n. 3rkl öljyä. Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja ruskista se varovasti öljyssä.
- Lisää tahnaan mausteseos sekä tomaattisose, ja sekoita hyvin. Keitä seosta, kunnes öljy alkaa irrottautua seoksesta.
- Kaada seokseen linssit ja pavut keittovesineen, ja anna hautua n. 10 minuutin ajan sekoitellen silloin tällöin.
- Mausta muhennos maun mukaan suolalla. Lisää kerma ja voi, sekoita hyvin ja anna hautua vielä 5 min.
- Koristele valmis muhennos lorauksella kermaa.
*Mikäli sinulla ei ole Dhal Makhani-mausteseosta, voit kokeilla seuraavia mausteita: kuminajauhe, chillijauhe, korianterijauhe, garam masala, amchoor (mangojauhe) ja garam masala.
Mieheni illallinen: dhal makhania paranthan ja tulisen mangopikkelsin kera.
Kommentit