1241631287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä klassinen kakku maistuu aina!

Tarvitset:

  • 4 kananmunaa

  • 4 dl sokeria

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl soodaa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 4 tl kanelia

  • 6 dl porkkanaraastetta

  • 2 dl oliiviöljyä

Kuorrutus:

  • 60g voita t. margariinia

  • 100g sulatejuustoa

  • 3,5dl tomusokeria

Valmistus:

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Sekoita kuivat ainekset keskenään.

  • Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

  • Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä, samalla varovaisesti sekoittaen.

  • Levitä valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 170-asteessa n. 30 min.

  • Jäähdytä kakku hyvin.

  • Valmista kuorrutus: sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan ja juustoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

  • Levitä kuorrutus kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele haluamallasi tavalla.