Tämä klassinen kakku maistuu aina!
Tarvitset:
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 tl kanelia
- 6 dl porkkanaraastetta
- 2 dl oliiviöljyä
Kuorrutus:
- 60g voita t. margariinia
- 100g sulatejuustoa
- 3,5dl tomusokeria
Valmistus:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä, samalla varovaisesti sekoittaen.
- Levitä valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 170-asteessa n. 30 min.
- Jäähdytä kakku hyvin.
- Valmista kuorrutus: sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan ja juustoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Levitä kuorrutus kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit