1243517016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mangosesonkina yritän hyödyntää mangoja niin paljon kuin mahdollista, sillä kuukauden, parin päästä hyviä mangoja ei löydy enää ollenkaan. Leipomani mangojuustokakku maistui ihanalta, varsinkin kun korvasin kaupan mangososeen tuoreista mangoista tehdyllä soseella.

Mango ei hyytynyt kovinkaan hyvin, sillä en ole oppinut käyttämään täkäläisiä liivatteita. Liivatteet eivät ole täällä lehtien muodossa, vaan kiteinä (hyytelösokerin näköistä) ja liukenevat todella heikosti. Vinkit olisivat tervetulleita! Muuten kakku oli kyllä loistavan raikkaan makuista ja meni heti parempiin suihin!


Pohja:

  • 200g digestivekeksejä
  • 75g voita tai margariinia

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1-1 1/2dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 dl kuohukermaa

Kuorrute:

  • 2dl mangososetta (esim piltti tms)
  • 2 liivatetta
  • 2 rkl vettä

Valmistus:

  • Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. 
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
  • Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
  • Koristele kakku esim kermavaahdolla, ja sitruunamelissan lehdillä.