1241452493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvitset:

  • Tölkillinen keitettyjä kikherneitä

  • 1 ½ dl tahinia

  • ½ dl sitruunamehua

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 4 valkosipulin kynttä (Intiassa 7-8)

  • 1 tl suolaa

Valmistus:

  • Hienonna valkosipulinkynnet yhdessä suolan kanssa.

  • Soseuta valkosipuli, tahini, sitruunamehu, öljy ja n. 1 dl vettä hienoksi pyreeksi esim. blenderissä.

  • Lisää maun mukaan suolaa ja vettä tarvittaessa, mikäli hummus ei ole tarpeeksi juoksevaa.

  • Koristele esim. paprikajauheella tai chilijauheella ja muutamalla tipalla oliiviöljyä juuri ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä pitaleipien kanssa.