Parsakaali ei ole tyypillinen intialainen vihannes, mutta sitä löytyy täällä erikoisliikkeistä. Eilisella illallisella tarjosin valkosipuliöljyssä kuullotettua parsakaalia valkosipuliperunoiden seurana – kovin eurooppalaisvaikutteinen ateria siis.
Tarvitset:
- Parsakaalia
- Muutama rkl öljyä
- Muutama valkosipulin kynsi
- 1/3 tl kurkumaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Kuori valkosipulin kynnet.
- Puhdista parsakaali huolellisesti, ja leikkaa kukinnot irti varovasti.
Valmistus:
- Lämmitä öljy laakealla pannulla. Kuullota valkosipulinkynsiä pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
- Lisää kurkuma vikkelästi, ja sekoita hyvin.
- Kaada parsakaalin kukinnot pannulle siten, että niitä on vain yksi kerros. Lisää suola. Paista 1 min. ajan.
- Käännä kukinnot keittiöpihdeillä, ja paista vielä 1 min. ajan toiselta puolelta.
- Peitä pannu kannella, ja anna hautua n. 10 min. ajan, kunnes parsakaali on kypsynyt ja kukinnot ovat peittyneet valkosipuliöljyyn.
Kommentit