Parsakaali ei ole tyypillinen intialainen vihannes, mutta sitä löytyy täällä erikoisliikkeistä. Eilisella illallisella tarjosin valkosipuliöljyssä kuullotettua parsakaalia valkosipuliperunoiden seurana – kovin eurooppalaisvaikutteinen ateria siis.

Tarvitset:

 

  • Parsakaalia
  • Muutama rkl öljyä
  • Muutama valkosipulin kynsi
  • 1/3 tl kurkumaa
  • Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

 

  • Kuori valkosipulin kynnet.
  • Puhdista parsakaali huolellisesti, ja leikkaa kukinnot irti varovasti.

 

Valmistus:

 

  • Lämmitä öljy laakealla pannulla. Kuullota valkosipulinkynsiä pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
  • Lisää kurkuma vikkelästi, ja sekoita hyvin.
  • Kaada parsakaalin kukinnot pannulle siten, että niitä on vain yksi kerros. Lisää suola. Paista 1 min. ajan.
  • Käännä kukinnot keittiöpihdeillä, ja paista vielä 1 min. ajan toiselta puolelta.
  • Peitä pannu kannella, ja anna hautua n. 10 min. ajan, kunnes parsakaali on kypsynyt ja kukinnot ovat peittyneet valkosipuliöljyyn.