1240421438_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjois-intialaiseen ruokakulttuuriin kuuluu tärkeänä osana maitotuotteet, kuten jogurtti ja paneer-juusto. Meillä paneer on yksi illallissuosikeistamme, ja siksi kokeilinkin innoissani Tamarind Heavenin Paneer Narangia, joka oli ihan uusi ruokalaji meille. Narangi tarkoittaa appelsiinia – tässä reseptissä tomaattikastike maustetaan appelsiinimehulla. Aika erikoinen yhdistelmä, joka toimi kuitenkin loistavasti, ja oli sekä todella helppo valmistaa että herkullista!   

Pienensin reseptiä kolmasosaan niin, että siitä riittää kahdelle hengelle.


Tarvitset:



 

  • 200 g paneeria kuutioituna (voi korvata esim. kotijuustolla)
  • 4 tomaattia puolitettuna
  • 20g cashewpähkinöitä
  • 2 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Muutama korianterin ja mintun juuri
  • 2 vihreää kardemummaa
  • 1-2 neilikkaa
  • 4-5 mustapippuria
  • 1 rkl voita t. margariinia
  • 2 rkl kermaa
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • suolaa maun mukaan

 


Valmistus:

1. Laita tomaatit, cashewpähkinät, inkivääri-valkosipulitahna, korianterin juuret, kokonaiset mausteet ja 3,5 dl vettä kattilaan.

2. kiehauta ja keitä noin 20 - 25 minuuttia. Tänä aikana tomaatit pehmenevät ja mausteista irtoaa liemeen makua.

3. Lisää appelsiinimehu ja keitä edelleen keskilämmöllä viitisen minuuttia.

4. Poista kokonaiset mausteet ja sekoita esim. blenderillä tasaiseksi soseeksi.

5. Lämmitä voi pannulla, ja lisää seos pannulle. Lisää paneer ja mausta suolalla. Hauduta muutaman minuutin ajan.

6. Lisää loppuvaiheessa kerma, hauduta hetken ajan, ja koristele esim. mintun lehdillä.