1238677871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Intialainen versio kaalilaatikosta.

Tarvitset:

  • Puolikas kaali

  • 1 iso tomaatti

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä

  • 1 rkl tuoretta korianteria

  • Öljyä

  • Mausteita:

          1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)


          ¼ tl asafoetidaa (hing tai hajupihka)


          ¼ tl kurkumaa


          1 tl chilijauhetta


          ½ tl garam masalaa


          Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Suikaloi kaali ohuiksi parin cm mittaisiksi paloiksi.

  • Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.

  • Hienonna inkivääri pienen pieniksi kuutioiksi.

  • Hienonna korianteri pieneksi silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeeran kevyesti.

  • Lisää asafoetida ja kaalisuikaleet, ja sekoita hyvin.

  • Ripottele kurkuma kaalin päälle, ja sekoita tehokkaasti. Paista samalla sekoitellen ja käännellen n. 5 min. ajan, kunnes kaali on alkanut pehmentyä.

  • Lisää tomaatti, inkivääri ja chilijauhe, ja paista keski lämmöllä vielä 5 min. ajan.

  • Lisää suola, garam masala sekä 2 dl vettä. Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla n. 20 min. ajan tai kunnes kaali on kypsynyt ja vesi haihtunut kokonaan.

  • Lisää korianterisilppu ja tarvittaessa suolaa.