Intialainen versio kaalilaatikosta.
Tarvitset:
- Puolikas kaali
- 1 iso tomaatti
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 rkl tuoretta korianteria
- Öljyä
- Mausteita:
1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
¼ tl asafoetidaa (hing tai hajupihka)
¼ tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
½ tl garam masalaa
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Suikaloi kaali ohuiksi parin cm mittaisiksi paloiksi.
- Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna inkivääri pienen pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna korianteri pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeeran kevyesti.
- Lisää asafoetida ja kaalisuikaleet, ja sekoita hyvin.
- Ripottele kurkuma kaalin päälle, ja sekoita tehokkaasti. Paista samalla sekoitellen ja käännellen n. 5 min. ajan, kunnes kaali on alkanut pehmentyä.
- Lisää tomaatti, inkivääri ja chilijauhe, ja paista keski lämmöllä vielä 5 min. ajan.
- Lisää suola, garam masala sekä 2 dl vettä. Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla n. 20 min. ajan tai kunnes kaali on kypsynyt ja vesi haihtunut kokonaan.
- Lisää korianterisilppu ja tarvittaessa suolaa.
Kommentit