<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Papadit ovat linsseistä valmistettuja korppuja, joita tarjotaan usein sekä alkupaloina että ruoan yhteydessä Pohjois-Intiassa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä - niinpä Etelä-Intiassa näitä korppuja kutsutaan mm. nimellä appalam, ja ne ovat miedompia kuin pohjoiset sukulaisensa.

Papad Ki Subzi on tyypillinen ruokalaji Rajasthanista, luoteis-Intiasta. Suomessa valmiita papadeja saa etnisistä liikkeistä mm. Hakaniemestä.

Tarvitset:

  • 4-5 papadia
  • 1-2 sipulia
  • 3 rkl maustamatonta jogurttia
  • Öljyä (runsaasti)
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Mausteita:

          ½ tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
          2 tl chilijauhetta
          2 rkl korianterijauhetta
          ½ tl kurkumaa
          Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Pilko sipuli hienoksi silpuksi.
  • Leikkaa papadit pieniksi kolmioiksi (ks. kuva).
  • Lisää jogurttiin 2-3 rkl vettä. Sekoita mausteet jeeraa lukuunottamatta juoksevaan jogurttiin.  

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa hetken aikaa pannulla.
  • Lisää sipulisilppu ja valkosipulitahna. Ruskista.
  • Lisää mauste-jogurttiseos sipuleiden sekaan. Anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
  • Lisää papad-kolmiot ja sen verran vettä, että papadit peittyvät hyvin.
  • Hauduta n. 10 min. ajan, kunnes papadit alkavat olla hyvin pehmeitä.