<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Papadit ovat linsseistä valmistettuja korppuja, joita tarjotaan usein sekä alkupaloina että ruoan yhteydessä Pohjois-Intiassa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä - niinpä Etelä-Intiassa näitä korppuja kutsutaan mm. nimellä appalam, ja ne ovat miedompia kuin pohjoiset sukulaisensa.
Papad Ki Subzi on tyypillinen ruokalaji Rajasthanista, luoteis-Intiasta. Suomessa valmiita papadeja saa etnisistä liikkeistä mm. Hakaniemestä.
Tarvitset:
- 4-5 papadia
- 1-2 sipulia
- 3 rkl maustamatonta jogurttia
- Öljyä (runsaasti)
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Mausteita:
½ tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
2 tl chilijauhetta
2 rkl korianterijauhetta
½ tl kurkumaa
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Pilko sipuli hienoksi silpuksi.
- Leikkaa papadit pieniksi kolmioiksi (ks. kuva).
- Lisää jogurttiin 2-3 rkl vettä. Sekoita mausteet jeeraa lukuunottamatta juoksevaan jogurttiin.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa hetken aikaa pannulla.
- Lisää sipulisilppu ja valkosipulitahna. Ruskista.
- Lisää mauste-jogurttiseos sipuleiden sekaan. Anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
- Lisää papad-kolmiot ja sen verran vettä, että papadit peittyvät hyvin.
- Hauduta n. 10 min. ajan, kunnes papadit alkavat olla hyvin pehmeitä.
Kommentit