Täyteläinen vihanneskastike.

Tarvitset:

 

  • Vihanneksia maun mukaan esim.
  • 1 dl herneitä
  • 1 porkkana
  • 1 peruna
  • ½ dl papuja
  • ½ punajuuri jne.
  • 1 ½ sipulia
  • 1-2 tomaattia
  • 8-10 cashew-pähkinää
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • 2 rkl ruokakermaa
  • Öljyä
  • 1 tl sokeria
  • Tuoretta korianteria
  • Mausteita:

 

            2 kardemummansiementä
            2-3 cm pätkä kanelitankoa       
           1 tl chilijauhetta
            ¼ tl kurkumaa
            1 ½ tl korianterijauhetta
            1 tl garam masalaa
             Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

 

  • Kuutioi vihannekset haluamasi kokoisiksi paloiksi. Keitä vihannekset (sipulia ja tomaattia lukuunottamatta) ‘al dente’.
  • Valmista vihannessose: soseuta yhteen tomaatti, 1 sipuli, cashewt ja inkivääri-valkosipulitahna.
  • Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi.

 

Valmistus:

 

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista kardemummaa ja kanelia pannulla hetken aikaa.
  • Lisää pannulle sipulimurska, ja ruskista se kevyesti.
  • Kaada sekaan tomaatti-sipulisose, ja paista seosta hetken aikaa.
  • Lisää kurkuma, chilijauhe ja korianterijauhe, sekoita hyvin ja anna seoksen hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
  • Lisää vihanneskuutiot, sokeri, puolet suolasta ja pari desiä vettä. Paista ensin kuumalla hetken aikaa, ja anna sitten hautua n. 10 minuutin ajan.
  • Lisää suolaa, garam masala ja ruokakerma. Sekoita hyvin, ja hauduta vielä hetken aikaa.
  • Koristele tuoreella korianterilla.