Paneer-juustoa ja herneitä tomaattikastikkeessa.

Paneer matar valmistetaan periaatteessa samalla tavalla kuin paneer butter masala, mutta soosiin lisätään herneitä.

Tarvitset:

·        200 g paneeria

·        1-2 dl pakasteherneitä

·        3-4 tomaattia   

·        Sipuli

·        Öljyä

·        (n. ½ dl tomaattipyreetä)

·        Mausteet:

1 tl jeeraa (juustokuminansiemeniä)

½ tl asafoetidaa (hing eli hajupihka)

1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

1/3 tl kurkumaa

1 ½ tl chilijauhetta

2 tl korianterijauhetta

maun mukaan suolaa

½ tl garam masalaa

½ tl amchooria

·        Tuoretta korianteria

 

Valmistelut:

·        Jos paneer-juustoa ei löydy erikoiskaupoista, voi sitä valmistaa myos kotona. Bellavanillan blogista löytyy ohje. Vaihtoehtoisesti sen voi korvata Valion kotijuustolla.  

·        Esikeitä herneitä 5-10 minuutin ajan.

·        Soseuta sipuli ja tomaatit yhteen.

· Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).

 

Valmistus:

·        Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja käristä kuminansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne ovat tummanruskeita.

·        Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.

·        Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua parin minuutin ajan keskilämmöllä.

·        Lisää seokseen chilijauhe, korianterijauhe ja kurkuma, ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 

·        Lisää paneer, herneet, (tomaattipyree), puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan.

·        Lisää garam masala, amchoor ja jonkin verran suolaa. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

·        Koristele korianterinlehdillä.

 

P.S. Tämä on kiireisen kotikokin resepti. Autenttiseen tyyliin tomaatteja ja sipulia ei soseuseta yhteen. Sipulisosetta haudutetaan ensin pannulla, siihen sekoitetaan mausteet, ja vasta sen jälkeen lisätään tomaattisose. Lopputulokseen se ei suuremmin vaikuta, mutta jos on aikaa tehdä pidemmän kaavan mukaan niin niinkin voi soseen valmistaa.