Hauskaa tässä lisukkeessa on se, että sen nimi on sama sekä suomeksi että hindiksi! Ananasraita eli ananasjogurtti käy hyvin erilaisten tulisten intialaisten ruokien lisukkeeksi ja tuo kivan makean lisän ruokaan.

Tässä reseptissä käytin (sormiani suojellakseni)
tölkkiananasta, mutta maku voisi olla kenties vielä parempi tuoreesta ananaksesta. Jos raitan valmistaa tuoreesta ananaksesta, voi siihen lisätä enemmän sokeria.

Tarvitset:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl ananaspaloja
  • Vettä
  • 1 rkl sokeria ja halutessasi sokerivettä tölkistä
  • Maun mukaan suolaa ja pippuria


Valmistus:

  • Mikäli käytät juoksevaa jogurttia (esim. Valio), käytä se sellaisenaan. Jos käytät kiinteämpää jogurttia, sekoita jogurtin sekaan sen verran vettä, että siitä tulee melko juoksevaa. Sekoita hyvin.
  • Mausta jogurtti suolalla ja pippurilla.
  • Lisää ananaksenpalaset juuri ennen tarjoilua.

Ananasraitaa aloo muttar-subzin, chapatin ja pikkelsin kera.