Kuiva subzi perunasta (aloo) ja sarviapilasta (methi).
Tarvitset:
- 2 isoa perunaa t. 3 pientä
- Kimppu sarviapilaa
- Öljyä
- Mausteita:
1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
½ tl asafoetidaa (hajupihka eli hing)
1/3 rkl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
2 tl korianterijauhetta
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ‘al dente’ (esim. mikroaaltouunissa 5 min. ajan 1-2 rkl vettä).
- Paloittele sarviapila pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa pannulla, kunnes siemenet alkavat hyppiä. Lisää asafoetida, ja paista pienen hetken ajan.
- Lisää kasvikset sekä chilijauhe, kurkuma, korianterijauhe ja puolet suolasta. Tässä vaiheessa voi lisätä hieman vettä. Anna hautua n. 5 min. ajan.
- Mausta suolalla ja garam masalalla. Hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
- Tarjoa intialaisten leipien ja raitan kera.
Veikeän näköistä sarviapilaa.
Kommentit