1232888187_tomaattiriisi 008.jpg

 

Päivä jatkuu etelä-intialaisen ruoan merkeissä. Dosait ovat herkullisia linssi-tai riisijauhoista valmistettuja lettuja, joita nautitaan mm. chutneyn kera. Laiskasti teen dosat yleensä kaupan valmisjauheella, mutta hyvä resepti rawadosaan (yllä) löytyy Tamarind Heaven-blogin Hipulta.

Kookoksen halkaiseminen on sen verran hankala tehtävä, ettei se ehkä sovi heikkohermoisille! Siksi jätänkin kookoksen käsittelyn miehelleni, joka voi sitten vaikka purkaa siihen agressioitaan…

Tänään valmistimme kookoschutneytä omalla reseptillämme. Siihen lisäsimme channa dhalia (halkaistuja kikherneitä), mutta mielestäni sen voisi jättää poiskin.

 

 

Tarvitset:

 

  • 1 kookos
  • 50g paahdettua channa dhalia (Bengal gram)
  • n. 2 dl vettä
  • Öljyä
  • Mausteita:
  •           ½ tl mustaa suolaa
  •           ½  tl valkopippuria
  •           1 tl mustapippuria
  •           1 tl amchooria (mangojauhetta)
  •           1 tl tummia sinapinsiemeniä
  •           Muutama currynlehti

 

Valmistelut:

 

  • Halkaise kookos. Raavi kookosliha veitsellä ulos, ja siivoa se “karvoista”. Paloittele kookosliha pienemmiksi paloiksi.
  • Laita blenderiin kookospalat, dal, musta suola, amchoor, valkopippuri, mustapippuri sekä jonkin verran vettä. Soseuta ainekset hyvin yhteen, kunnes ne ovat muodostuneet hienoksi soseeksi.

 

Valmista tadka:

 

  • Lämmitä öljy pienellä pannulla, ja paista öljyssä sinapinsiemenet ja currynlehdet kevyesti.
  • Kaada tadka chutneyn sekaan ja sekoita hyvin.