2087563.jpg

Penneä kermaisella vodkalla terästetyllä kastikkeella.

 

Tänään meillä oli välimerellisempi illallinen, eli pastaa vodkakastikkeella. Intiassa ns. 'italialaisista ravintoloista' löytyy useampia enemmän tai vähemmän autenttisia italialaistyylisiä kasvisruokia. Esim. meidän paikallisesta Little Italy- ravintolasta saa Bolognesea ja Carbonaraa kasvisversiona. Tätä vodka pastaa on löytynyt useammasta ravintolasta, ja hyvä niin! Tämä on todella herkullinen ja helppo pastaruoka valmistaa. Eikä tarvitse pelätä, jos ei pidä vodkan mausta – maku haihtuu kypsentäessä.

 

Tarvitset:

  • n. puoli pakettia penne-pastaa

  • 5 tomaattia

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 sipuli

  • 2 rkl vodkaa

  • 1 dl ruokakermaa

  • 1 ½ tl sokeria 

  • Oliiviöljyä

  • Mausteita:

Mustapippuria

Suolaa

Pastamaustetta (yrttejä)

 

Valmistus:

  • Keitä pasta 'al dente' samalla aikaa, kun valmistat kastikkeen.
  • Paloittele tomaatit ja sipulit pieneksi silpuksi.

  • Ruskista sipulit öljyssä.

  • Lisää tomaatit, ja paista niitä kunnes ne ovat pehmentyneet.

  • Soseuta tomaatti-sipulisose sauvasekoittimella tai blenderillä.

  • Kaada sose takaisin pannulle.

  • Lisää sekaan tomaattipyree, vodka sekä sokeri. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

  • Mausta oman makusi mukaan, ja lisää ruokakerma.

  • Sekoita hyvin, ja kaada valutetun pastan päälle. Hauduta n. 1/2 minuutin ajan sekoitellen.
  • Tarjoa valmis pasta esim. rapean leivän kanssa tai alkupalana.

 

P.S. Tämä on oma muunnelmani, jonka teen täysin meidän makumme mukaan. Oman maun mukaan voi sitten lisätä esim. valkosipulia, kermaa, käyttää tomaattimurskaa tomaattien sijaan, jättää pyree pois, lisätä mausteita, jne.