2101170.jpg

Kananmuna-vihannesriisi <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Egg Fried Rice on yksi intialaisten suosikkeja ns. kiinalaisen ruoan saralla. Helppo ja nopea ruoka, etenkin jos keittää riisin painekattilassa.

 

Tarvitset:

  • 2 ½ dl riisiä

  • 2 kananmunaa

  • 300g vihanneksia, esim. porkkanaa, papuja, vihreää paprikaa, kevätsipulia jne.

  • 1 sipuli

  • 2 rkl soijakastiketta

  • ½ tl aji-no-motoa

  • Suolaa ja pippuria

  • Vettä

  • Öljyä

 

Valmistelut:

  • Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi.

  • Keitä riisi ’al dente’ (varmista, ettei riisi ole liian pehmeää).

  • Vatkaa yhteen munat, 2 tl vettä sekä maun mukaan suolaa ja pippuria.

  • Paista munaseoksesta laakealla pannulla öljyssä ohut munakas. Leikkaa munakas pieniksi paloiksi.

 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulit kevyesti öljyssä.

  • Lisää muut vihannekset sekä aji-no-moto, ja paista niitä korkealla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.

  • Lisää riisi, munakaspalaset, soijakastike ja maun mukaan suolaa. Sekoita huolellisesti niin, ettei riisiin jää paakkuja. Paista vielä parin minuutin ajan.

  • Tarjoa esim. makean chilikastikkeen kera.