2089676.jpg

 

Täytetyt okrat (eli bhindi tai ’ladies finger’ kuten niitä Intiassa kutsutaan!)

 

Tarvitset:

  • n. 250g okraa

  • 1 ½ rkl vettä

  • Öljyä

  • 1 ½ tl juustokuminan siemeniä

  • Mausteita:

          2 tl amchooria

          1/3 tl kurkumaa

          1/3 tl asafoetidaa

          2 rkl korianterijauhetta

          2 tl chilijauhetta

          Maun mukaan suolaa

 

 

Valmistus:

  • Leikkaa okrien kannat irti.

  • Leikkaa jokaisen okran sivuun viilo kannasta melkein toiseen päähän saakka (n. 2 cm päästä). Aseta syrjään.

  • Lusikoi mausteet pieneen astiaan. Sekoita, ja tee mausteseoksen keskelle kuoppa. Kaada vesi kuoppaan, ja sekoita juoksevaksi.

  • Täytä okrat mausteseoksella pientä lusikkaa apuna käyttäen. Aseta syrjään.

  • Ruskista kuminansiemenet öljyssä.

  • Aseta täytetyt okrat varovasti pannulle, ja anna hautua kannen alla n. 10 min. ajan.

  • Käännä varovasti, ja anna hautua, kunnes okrat ovat pehmenneet.

  • Tarjoa intialaisten leipien kera.

2089680.jpg

Paistoa odottelevat okrat