2031742.jpg

Kuiva subzi perunoista ja herneistä.

 

Tarvitset:

  • 4 perunaa

  • 1 1/2 dl herneitä

  • 3 sipulia

  • 2 tomaattia

  • Tuoretta korianteria

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Öljyä

  • Mausteita:

          1 1/2 tl juustokuminan siemeniä

1 tl chilijauhetta

          1 ½ tl korianterijauhetta

          Ripaus kurkumaa

          1/3 tl asafoetidaa

          1 tl garam masalaa

          ½ tl amchooria

          Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Keitä perunat ’al dente’ ja kuutioi ne.

  • Keitä herneitä n. 5-10 min. ajan.

  • Soseuta tomaatit ja sipulit esim. blenderissä.

 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemeniä öljyssä. Lisää asafoetida sekä inkivääri-valkosipulitahna. Ruskista kevyesti.

  • Kaada sekaan tomaatti-sipulisose, ja paista sitä parin minuutin ajan.

  • Lisää kurkuma, chilijauhe ja korianterijauhe, ja sekoita hyvin. Anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.

  • Kaada sekaan perunat, herneet sekä n. 1 dl vettä. Lisää garam masala, ja mausta seos suolalla. Sekoita hyvin, ja anna hautua n. 10 min. ajan. Loppuvaiheessa lisää vielä amchoor ja tarvittaessa suolaa.

  • Koristele korianterin lehdillä, ja tarjoa esim. chapatien tai methi rotien lisukkeena.