Upma on periaatteessa intialainen versio mannapuurosta.
Se on valmistettu ravasta (soojista), joka vastaa meidän
mannasuurimoita.
Tarvitset:
- 2.5 dl mannasuurimoita
- 6 dl kuumaa vettä
- Öljyä
- 5-6 currynlehteä
- 2 vihreätä chiliä
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 1 tl sitruunan mehua
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
Maun mukaan suolaa
Ripaus kurkumaa
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
Valmistelut:
- Paahda mannasuurimoita pannulla alhaisella lämmöllä parisen minuuttia, kuitenkaan niitä ruskistamatta. Siirrä syrjään.
- Paloittele tomaatit ja sipulit erikseen pieniksi kuutioiksi.
- Silppua chili pieneksi silpuksi.
- Raasta inkivääri.
- Silppua korianteri.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista öljyssä sinapinsiemeniä, currynlehtiä ja chilisilppua. Lisää hetken kuluttua inkivääriraaste, ja sekoita hyvin. Paista 1 min. ajan.
- Kaada sekaan sipulimurska, ja paista sitä, kunnes se on pehmennyt.
- Lisää tomaatit ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Kaada sekaan kuuma vesi, kurkuma ja maun mukaan suolaa, ja kiehauta.
- Lisää sekaan mannasuurimot pikku hiljaa koko ajan sekoittaen siten, ettei seokseen tule möykkyjä. Anna hautua, kunnes upma on muodostunut paksuksi puuroksi.
- Lisää lopuksi vielä sitruunan mehu, ja koristele korianterinlehdillä.
- Tarjoa kuumana.
Kommentit