1978552.jpg


Upma on periaatteessa intialainen versio mannapuurosta. Se on valmistettu ravasta (soojista), joka vastaa meidän mannasuurimoita.

Tarvitset:

  • 2.5 dl mannasuurimoita
  • 6 dl kuumaa vettä
  • Öljyä

  • 5-6 currynlehteä

  • 2 vihreätä chiliä

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä

  • 2 sipulia

  • 2 tomaattia

  • 1 tl sitruunan mehua

  • Tuoretta korianteria

  • Mausteita:

Maun mukaan suolaa

Ripaus kurkumaa

1 tl ruskeita sinapinsiemeniä

 

 

Valmistelut:

  • Paahda mannasuurimoita pannulla alhaisella lämmöllä parisen minuuttia, kuitenkaan niitä ruskistamatta. Siirrä syrjään.

  • Paloittele tomaatit ja sipulit erikseen pieniksi kuutioiksi.

  • Silppua chili pieneksi silpuksi.

  • Raasta inkivääri.

  • Silppua korianteri.

 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista öljyssä sinapinsiemeniä, currynlehtiä ja chilisilppua. Lisää hetken kuluttua inkivääriraaste, ja sekoita hyvin. Paista 1 min. ajan.

  • Kaada sekaan sipulimurska, ja paista sitä, kunnes se on pehmennyt.

  • Lisää tomaatit ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.

  • Kaada sekaan kuuma vesi, kurkuma ja maun mukaan suolaa, ja kiehauta.

  • Lisää sekaan mannasuurimot pikku hiljaa koko ajan sekoittaen siten, ettei seokseen tule möykkyjä. Anna hautua, kunnes upma on muodostunut paksuksi puuroksi.

  • Lisää lopuksi vielä sitruunan mehu, ja koristele korianterinlehdillä.

  • Tarjoa kuumana.