2023242.jpg

 

Maukas porkkanahalva.

 

Tarvitset:

  • 4 porkkanaa (250g)

  • ½ l maitoa (500g)

  • 1 dl sokeria

  • 1 ½ rkl rusinoita

  • Maun mukaan pähkinöitä, esim. pistaaseja, cashewtä ja manteleita (itse pidän halvasta ihan vaan rusinoilla ilman pähkinöitä).

 

Valmistelut:

  • Raasta porkkanat.

  • Viipaloi pistaasit ohuiksi viipaleiksi.

  • Paloittele cashewt ja mantelit pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

  • Kiehauta maito kevyesti.

  • Käännä keskilämmölle ja lisää porkkanat.

  • Anna hautua n. ½ tunnin ajan, sekoitellen välillä.

  • Lisää pistaasit, ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan.

  • Lisää lopuksi mantelit ja cashewt, ja tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä (itse pidän halvasta eniten lämpimänä!).

2023934.jpg

Pohjois-Intialaiset porkkanat ovat punaisia!