Intiassa on lukuisia juhlia ja perinteitä, ja jokaisessa maan kolkassa on omat perinteensä. Tällä viikolla olemme viettäneet Diwalia, joka on joulun sijaan vuoden merkittävin juhla Intian pohjois-osissa. Anoppilassamme Rajasthanissa Diwali on värikäs juhla, jonka rituaalit kestävät viisi päivää. Diwali on valon juhla, ja sitä juhlistetaankin välkkyvillä ulkovaloilla, ilotulituksilla sekä polttamalla sinappiöljyllä palavia diya-savilamppuja.
Vieraat toivotetaan tervetulleiksi värikkäillä rangoli-kuvioilla.
Koti koristellaan kukkasilla.
Naapureille ja ystäville viedään makeisia ja kuivattuja hedelmiä, joita tarjotaan myös vieraille. Kuvassa pistaasipähkinöitä, vaaleita rusinoita, cashew-pähkinöitä ja manteleita.
Diwali-ruoka ei oikeastaan eroa arkiruoasta, mutta ruoan siivellä tarjotaan aina makeisia. Kuvassa gaajar-ka-halwa.
Makeisia ei välttämättä tarjota jälkiruokina, vaan niitä tarjotaan usein välipalana tai pääruuan kanssa. Kuvassa shrikhand.
Kommentit