Kikhernepyöryköitä jogurttikastikkeessa.
Harvinainen resepti, jonka löysin Intian kuuluisimman julkkiskokin, Tarla Dalalin Food-lehdestä. Tämä on muunnelma perinteisestä kadhista eli jogurttisubzista.
Tarvitset:
Kadhia (kastiketta) varten:
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl besania eli kikhernejauhetta
- ½ tl vihreätä chiliä
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- ½ rkl valkosipulia
- Öljyä
- Mausteita:
¼ tl kurkumaa
½ tl juustokuminan siemeniä
1 kanelitanko (tai 1/3 tl kanelia)
¼ tl asafoetidaa
Maun mukaan suolaa
Chana koftia (pyöryköitä) varten:
- 2/3 dl kikherneitä
- ½ dl tuoretta korianteria
- 1/3 dl tuoretta minttua
- ½ tl vihreätä chiliä
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Liota kikherneitä vedessä yön yli. Keitä kikherneet pehmeiksi painekattilassa (20 min) tai kattilassa (n. 1 ½ h).
- Raasta valkosipuli sekä inkivääri.
- Pilko chilit pieneksi silpuksi.
- Silppua mintunlehdet sekä korianteri pieneksi silpuksi.
Valmista chana koftat:
- Valuta neste pois kikherneistä. Sekoita aineet keskenään blenderissä tahnaksi käyttämättä vettä.
- Jaa taikina n. 15 samankokoiseen osaan ja pyörittele lihapullan kokoisiksi pulliksi. Laita syrjään.
Valmista kadhi:
- Sekoita keskenään jogurtti, besan, kurkuma sekä 1 1/3 dl vettä. Laita syrjään.
- Valmista tahna chileistä, valkosipulista ja inkivääristä esim. blenderissä. Laita syrjään.
- Lämmitä öljy pannulla. Kaada sekaan kuminansiemenet, kaneli ja asafoetida.
- Kun siemenet alkavat räiskyä, kaada sekaan jogurtti-besanseos, chilitahna, 2 ½ dl vettä sekä maun mukaan suolaa. Anna hautua n. 10 min. ajan. Laita syrjään.
Ainesten yhdistäminen:
- Lämmitä kastike uudelleen ja kiehuta.
- Kaada sekaan koftat, ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 min. ajan.
Kommentit