1999473.jpg

 

Kikhernepyöryköitä jogurttikastikkeessa.

 

Harvinainen resepti, jonka löysin Intian kuuluisimman julkkiskokin, Tarla Dalalin Food-lehdestä. Tämä on muunnelma perinteisestä kadhista eli jogurttisubzista.

 

Tarvitset:

 

Kadhia (kastiketta) varten:

  • 5 dl maustamatonta jogurttia

  • 1 rkl besania eli kikhernejauhetta

  • ½ tl vihreätä chiliä

  • 1 tl tuoretta inkivääriä

  • ½ rkl valkosipulia

  • Öljyä

  • Mausteita:

          ¼ tl kurkumaa

          ½ tl juustokuminan siemeniä

          1 kanelitanko (tai 1/3 tl kanelia)

          ¼ tl asafoetidaa

          Maun mukaan suolaa  

 

Chana koftia (pyöryköitä) varten:

  • 2/3 dl kikherneitä

  • ½ dl tuoretta korianteria

  • 1/3 dl tuoretta minttua

  • ½ tl vihreätä chiliä

  • Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Liota kikherneitä vedessä yön yli. Keitä kikherneet pehmeiksi painekattilassa (20 min) tai kattilassa (n. 1 ½ h).

  • Raasta valkosipuli sekä inkivääri.

  • Pilko chilit pieneksi silpuksi.

  • Silppua mintunlehdet sekä korianteri pieneksi silpuksi.

 

Valmista chana koftat:

  • Valuta neste pois kikherneistä. Sekoita aineet keskenään blenderissä tahnaksi käyttämättä vettä.

  • Jaa taikina n. 15 samankokoiseen osaan ja pyörittele lihapullan kokoisiksi pulliksi. Laita syrjään.

 

Valmista kadhi:

  • Sekoita keskenään jogurtti, besan, kurkuma sekä 1 1/3 dl vettä. Laita syrjään.

  • Valmista tahna chileistä, valkosipulista ja inkivääristä esim. blenderissä. Laita syrjään.

  • Lämmitä öljy pannulla. Kaada sekaan kuminansiemenet, kaneli ja asafoetida.

  • Kun siemenet alkavat räiskyä, kaada sekaan jogurtti-besanseos, chilitahna, 2 ½ dl vettä sekä maun mukaan suolaa. Anna hautua n. 10 min. ajan. Laita syrjään.

 

Ainesten yhdistäminen:

  • Lämmitä kastike uudelleen ja kiehuta.

  • Kaada sekaan koftat, ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 min. ajan.