1881912.jpg

Kastikemainen subzi kidneypavuista. Sopii hyvin riisin kanssa.

 

Tarvitset:

  • n. 300 g kidneypapuja

  • 3 tomaattia

  • 1 sipuli

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • Öljyä

  • Tuoretta korianteria

  • Mausteita:

  • ½ tl kurkumaa

  • 1 tl kuminansiemeniä

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • 1/3 tl asafoetidaa

  • 1 ½ tl chilijauhetta

  • 2 tl korianterijauhetta

  • 2 rkl rajma masala – mausteseosta

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl amchooria

  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Liota kidneypapuja vedessä yön yli.

  • Keitä pavut hyvin pehmeiksi vedessä, jossa on kurkumaa ja maun mukaan suolaa. Pehmennä papuja kevyesti perunasurvimella. Säilytä aromikas keitinvesi.

  • Soseuta tomaatit ja sipuli yhteen esim. blenderillä. (Ihan oikeaoppisesti kuuluisi soseuttaa ja paistaa ne erikseen, mutta arkipäivänä voi säästää aikaa ja soseuttaa ne yhteen).

 

Valmistus:

  • Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista siinä kuminansiemenet.

  • Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja ruskista se. Lisää vielä asafoetida, ja sekoita hyvin.

  • Kaada pannulle tomaatti-sipulisose sekä tomaattipyree, ja sekoita.

  • Lisää chilijauhe, korianterijauhe ja rajma masala-seos. Sekoita hyvin, ja anna hautua matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.

  • Lisää pavut keitinvesineen ja maun mukaan suolaa. Paista hetken aikaa korkealla lämmöllä.

  • Anna hautua n. 10 minuuttia.

  • Lisää garam masala ja amchoor. Hauduta vielä kymmenisen minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää tarvittaessa suolaa.

  • Lopuksi koristele kastike korianterinlehdillä ja tarjoile riisin kera.