1. Valmista paranthataikina aikaisemman ohjeen mukaan.

  2. Muotoile taikinasta pitkulainen p ätk ä, ja leikkaa taikina veitsell ä samankokoisiksi, suurehkoiksi palasiksi.

  3. Py örittele palasista suurehkoja palloja.

  4. Tee palloista kuppeja (k äy helposti yksitellen): tee palloihin peukalolla reik ä ja painele reik ä ä suuremmaksi samalla py öritt äen palloa k ämmenell ä. Kun kolo on tarpeeksi suuri, laita lusikalla siihen t äytett ä kunnes se on t äynn ä. Sulje kuppi yl äpuolelta liitt äen taikinan reunat yhteen ja kiert äen ne (n äytt ä ä vähän valkosipulilta).
  5. Laita alustalle sopivasti jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista varovasti pyöreit ä leipi ä. Tarkista koko ajan, ettei t äytett ä pursua reunoista tai toiselta puolelta ulos. Kevyell ä otteella saa parhaat paranthat!

  6. Paista kuten paranthat, anna paistua n. 1.5 min. molemmilta puolilta.

 


Perunatäytteisiä paranthoja  boondi-raitan ja chili-pikkelsin kera.


Perunatäyte


Tarvitset:

 

·        ½ kg perunoita

 

·        1 sipuli

 

·        Vihreitä chilejä (2-4)

 

·        ½ dl tuoretta korianteria

 

·        1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

 

·        ½ tl garam masalaa

 

·        ½ tl kurkumaa

 

·        Suolaa

 

·        Öljyä

 

 

 

Valmistelu:

 

·        Keitä perunat.

 

·        Kuori perunat ja soseuta ne kevyesti esim. haarukalla.

 

·   Leikkaa sipuli, chilit ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi (mitä pienempi, sitä parempi).

 

 

 

Valmistus:

 

·        Lämmitä sopivasti öljyä pannulla ja paista inkivääri- valkosipuli-tahnaa varovasti öljyssä.

 

·        Lisää perunasose seka suola, kurkuma ja garam masala. Sekoita tehokkaasti.

 

·        Paista seosta parin minuutin ajan ja poista se sen jälkeen liedeltä.

     ·   Yhdistä perunaseos, chilit, sipulit ja korianteri ja sekoita hyvin yhteen.



 

Kukkakaalit äyte

 

 

 

Tarvitset:

 

·        Puolikas kukkakaali

 

·        1 sipuli

 

·        ½ dl tuoretta korianteria

 

·        Suolaa

 

·        ½ tl garam masalaa

 

·        1 tl korianterijauhetta

 

·        ½ tl kuminansiemeni ä

 

·        ½ tl chillijauhetta

 

·        Öljy ä

 

 

 

Valmistelut:

 

·        Pese kukkakaali ja j ät ä se puhdistumaan astiaan, jossa on vett ä ja suolaa n. ½ tunniksi.

 

·        Raasta kukkakaali vihannesraastimella pieniksi rakeiksi.

 

·        Silppua sipuli ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi.

 

 

 

Valmistus:

 

·        L ämmit ä öljy pannulla ja paista kuminansiemenia varovasti öljyss ä, kunnes ne ovat tummanruskeita.

 

·    Lis ä ä raastettu kukkakaali ja paista sit ä kuumalla koko ajan sekoittaen, kunnes se tuoksuu kyps ält ä.

 

·        Lis ä ä maustejauheet, sekoita ja paista viel ä yhden minuutin ajan.

 

·       Ota seos pois liedelt ä ja lisää siihen raaka sipulisilppu ja korianteri. Sekoita hyvin.

 

Paneertäyte

 

Tarvitset:

·        Paneeria n. yhdestä litrasta maitoa – varmasti myos raejuustoa voi kokeilla tähän

·        Vihreitä chilejä (2-4) 

·        ½ dl tuoretta korianteria

·        ½ tl garam masalaa

·        ½ tl ajwain-siemeniä (koptilainen kumina)

·        Suolaa

·        Öljyä

 

 

 

Valmistelu:

 

·        Raasta paneer pienireikäisellä raastimella ohueksi raasteeksi.

 

·    Leikkaa sipuli, chilit ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi (mitä pienempi, sitä parempi).

 

 

 

Valmistus:

 

·        Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.