- Valmista paranthataikina aikaisemman ohjeen mukaan.
- Muotoile taikinasta pitkulainen p ätk ä, ja leikkaa taikina veitsell ä samankokoisiksi, suurehkoiksi palasiksi.
- Py örittele palasista suurehkoja palloja.
- Tee palloista kuppeja (k äy helposti yksitellen): tee palloihin peukalolla reik ä ja painele reik ä ä suuremmaksi samalla py öritt äen palloa k ämmenell ä. Kun kolo on tarpeeksi suuri, laita lusikalla siihen t äytett ä kunnes se on t äynn ä. Sulje kuppi yl äpuolelta liitt äen taikinan reunat yhteen ja kiert äen ne (n äytt ä ä vähän valkosipulilta).
- Laita alustalle sopivasti jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista varovasti pyöreit ä leipi ä. Tarkista koko ajan, ettei t äytett ä pursua reunoista tai toiselta puolelta ulos. Kevyell ä otteella saa parhaat paranthat!
- Paista kuten paranthat, anna paistua n. 1.5 min. molemmilta puolilta.
Perunatäytteisiä paranthoja boondi-raitan ja chili-pikkelsin kera.
Perunatäyte
Tarvitset:
· ½ kg perunoita
· 1 sipuli
· Vihreitä chilejä (2-4)
· ½ dl tuoretta korianteria
· 1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa
· ½ tl garam masalaa
· ½ tl kurkumaa
· Suolaa
· Öljyä
Valmistelu:
· Keitä perunat.
· Kuori perunat ja soseuta ne kevyesti esim. haarukalla.
· Leikkaa sipuli, chilit ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi (mitä pienempi, sitä parempi).
Valmistus:
· Lämmitä sopivasti öljyä pannulla ja paista inkivääri- valkosipuli-tahnaa varovasti öljyssä.
· Lisää perunasose seka suola, kurkuma ja garam masala. Sekoita tehokkaasti.
· Paista seosta parin minuutin ajan ja poista se sen jälkeen liedeltä.
Kukkakaalit äyte
Tarvitset:
· Puolikas kukkakaali
· 1 sipuli
· ½ dl tuoretta korianteria
· Suolaa
· ½ tl garam masalaa
· 1 tl korianterijauhetta
· ½ tl kuminansiemeni ä
· ½ tl chillijauhetta
· Öljy ä
Valmistelut:
· Pese kukkakaali ja j ät ä se puhdistumaan astiaan, jossa on vett ä ja suolaa n. ½ tunniksi.
· Raasta kukkakaali vihannesraastimella pieniksi rakeiksi.
· Silppua sipuli ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi.
Valmistus:
· L ämmit ä öljy pannulla ja paista kuminansiemenia varovasti öljyss ä, kunnes ne ovat tummanruskeita.
· Lis ä ä raastettu kukkakaali ja paista sit ä kuumalla koko ajan sekoittaen, kunnes se tuoksuu kyps ält ä.
· Lis ä ä maustejauheet, sekoita ja paista viel ä yhden minuutin ajan.
· Ota seos pois liedelt ä ja lisää siihen raaka sipulisilppu ja korianteri. Sekoita hyvin.
Paneertäyte
Tarvitset:
· Paneeria n. yhdestä litrasta maitoa – varmasti myos raejuustoa voi kokeilla tähän
· Vihreitä chilejä (2-4)
· ½ dl tuoretta korianteria
· ½ tl garam masalaa
· ½ tl ajwain-siemeniä (koptilainen kumina)
· Suolaa
· Öljyä
Valmistelu:
· Raasta paneer pienireikäisellä raastimella ohueksi raasteeksi.
· Leikkaa sipuli, chilit ja korianteri erikseen pieneksi silpuksi (mitä pienempi, sitä parempi).
Valmistus:
· Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
Kommentit