Joka tilanteeseen sopiva välipala ja herkku. Monen suosikki!
Tarvitset:
· 3 perunaa
· 1 dl herneitä
· 2 vihreätä chiliä
· 1 ½ dl vehnäjauhoja
· Maun mukaan suolaa
· Öljyä
· ½ dl vettä
· Mausteet:
1 tl kuminansiemeniä
1 1/2 tl korianterijauhetta
maun mukaan suolaa
1 tl garam masalaa
½ tl amchooria
Valmistelut:
· Keitä perunat ‘al dente’. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
· Silppua chilit pieneksi silpuksi, jättäen siemenet pois.
Valmista taikina:
· Sekoita astiassa jauhot ja maun mukaan suolaa.
· Lisää seokseen n. 1 ½ rkl öljyä.
· Sekoita, ja lisää vesi.
· Muokkaa taikinaa käsin, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
· Anna taikinan levätä kannen alla n. 20 minuutin ajan.
Valmista täyte:
· Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemenet öljyssä.
· Lisää herneet ja chilit.
· Kaada sekaan korianterijauhe ja garam masala, ja sekoita hyvin.
· Lisää peruna, ja anna paistua matalalla lämmöllä sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää amchoor, sekoita ja ota pois liedeltä.
Valmista samosa-taskut:
· Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa se kolmeen osaan.
· Pyöritä paloista kämmenellä palloja, ja litistä ne nyrkillä alas.
· Kauli palloista alustalla ohuita ja pyöreitä lettuja, halkaisijaltaan n. 15 cm kokoisia. Taikina saattaa olla hieman jäykkää, mutta älä huolestu – sieltä se vähitellen tulee!
· Leikkaa lettu keskeltä poikki, niin että alustalla on kaksi puolikuun muotoista taikinanpalaa. Pidä puolikuuta kämmenellä suora puoli ylöspäin ja muotoile siitä tuutti. Kiinnitä seinämät vedellä kiinni hyvin, jottei täyte pursua ulos tuutista.
· Täytä tuutti peruna-herneseoksella, ja sulje yläreunat kiinni vedellä sivellen. Kolmionmuotoinen samosa on valmis!
Paistoa odottelevat samosat
Paista samosat:
· Kuumenna syvällä pannulla runsaasti öljyä – n. 10 cm. Öljy on tarpeeksi kuumaa sitten, kun pieni pala taikinaa ruskettuu nopeasti (kannattaa kokeilla ensin).
· Asettele samosat reikäkauhalla öljyyn, ja paista niitä keskilämmöllä pari kertaa käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita.
· Valuta reikäkauhalla ja nosta talouspaperille valumaan.
Kommentit