1781827.jpg

 

1.    Tee perustaikina täysjyvävehnäjauhosta ja vedestä, sekoitellen jauhoseosta ja lisäten vettä, kunnes taikina alkaa irrota käsistä. Taikinan pitäisi olla melko paksua mutta kimmoisaa. Painele nyrkeillä taikinaa, kunnes se on tasainen.

2.    Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa taikina veitsellä samankokoisiksi keskikokoisiksi palasiksi.

3.    Pyörittele palasista keskikokoisia palloja ja lätistä ne käsillä alas.

4.    Laita alustalle jonkin verran jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista pyöreitä leipiä. Leivistä saa pyöreitä siten, etta pyörittää taikinapalaa kaulimen alla kevyesti. Leivistä pitäisi tulla hieman paksumpia kuin chapateista ja tasaisia joka puolelta. Pidä raa’at leivät aina kannen alla, etteivät ne kuivu. 

5.    Lämmitä pannu kuumaksi - älä paista leipiä liian alhaisella tulella, sillä niistä voi tulla helposti liian kuivia ja kovia. Levitä pannulle sopivasti öljyä, ja aseta parantha pannulle. Anna paranthan paistua n. 1 min., ja painele sitä samalla esim. perunamuussaajalla, jotta se paistuu joka puolelta. Levitä paranthan paalle tasaisesti öljya, ja käännä se. Anna leivän paistua, kunnes siinä on tasaisesti tummia täpliä.  

6.    Aseta valmiit paranthat ilmatiiviseen kannelliseen astiaan tarjottavaksi.