Olen tainnut mainita aikaisemminkin, mutta mainitsen nyt uudestaan, että meillä tykätään paneer-juustosta. Onneksi Intiasta löytyy todella monia eri reseptejä paneerin käytölle, joista olen jo monta postannutkin: paneer butter masala, paneer makhani, palak paneer, shahi paneer, paneer matar, paneer parantha, jne. Kadhai Paneer valmistetaan samalla tapaa kuin kadhai veg, eli paneer kypsennetään kadhaissa - suurehkossa teräswokissa - kasvisseoksessa, jossa on vihreää paprikaa, tomaattia ja sipulia paloina.
Tarvitset:
  • 200g paneeria (voi valmistaa itse tai korvata esim. Valion kotijuustolla)
  • 3 tomaattia
  • 2 sipulia
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • öljyä
  • Mausteita:
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/3 tl kurkumaa
  • ½ tl garam masalaa
  • Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
  • Kuutioi paneer.
  • Leikkaa sipulit, paprika ja tomaatti parin sentin kokoisiksi paloiksi.
  • Hienonna chilli hienoksi silpuksi.
Valmistus:
  • Lämmitä öljy kadhaissa/kasarissa/wokissa. Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa sätkiä.
  • Lisää chilisilppu, laakerinlehdet ja inkivääri-valkosipulitahna.
  • Lisää sipulit, ja kääntele niitä hetken aikaa.
  • Kun sipulit alkavat olla läpikuultavia, lisää korianterijauhe, chilijauhe ja kurkuma. Sekoita hyvin, ja hauduta hetken aikaa.
  • Lisää tomaatit. Paista parin minuutin ajan.
  • Lisää paprika, puolet suolasta ja tilkka vettä. Hauduta kannen alla, kunnes paprika on pehmennyt ja tummunut hieman.
  • Kaada sekaan paneer-kuutiot, garam masala ja maun mukaan suolaa. Paista keskilämmöllä hetken aikaa ja hauduta vielä 3-4 minuutin ajan avonaisena.
  • Tarjoa intialaisten leipien kera.