Perunaa jogurttikastikkeessa.
Tarvitset:
- 4 perunaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- Öljyä
- Koristeluun tuoretta korianteria
- Mausteita:
1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
½ tl chilijauhetta
1/3 tl kurkumaa
2 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
½ tl amchooria (mangojauhe)
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat pehmeiksi. Murskaa ne käsin pieniksi lohkoiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa poksahdella.
- Lisää asafoetida ja inkivääri-valkosipulitahna. Sekoita.
- Lisää 1 rkl jogurttia tehokkaasti sekoittaen. Lisää toinen rkl jogurttia sekoittaen.
- Lisää chilijauhe, kurkuma ja korianterijauhe. Sekoita hyvin.
- Lisää jogurttia vähitellen hyvin sekoittaen niin, ettei siihen tule paakkuja.
- Kaada sekaan murskatut perunat sekä maun mukaan suolaa. Päälle n. 2 dl vettä. Anna hautua n. 10 min. ajan.
- Lisää garam masala ja amchoor, ja hauduta vielä parin minuutin ajan.
- Koristele korianterilla ja tarjoa kuumana lisäkkeenä.
Kommentit