1248515669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä harvemmin laitetaan kurma-tyylisiä ruokia, mutta yleisön pyynnostä päätin kokeilla valmistaa sellaisen. Kurma on siis kookosmaitoon perustuva kasviskastike, johon voi lisätä mitä tahansa sesongin kasviksia mielensä mukaan. Itse en ole kookos-fani, mutta yllätyin positiivisesti, miten hyvältä tämä kastike maistui. Mietona kastikkeena tämä sopii hyvin myös suomalaiseen makuun.

Kastiketta varten tarvitset:

  • Kasviksia esim.

          2 perunaa


          1 dl herneitä


          2 porkkanaa


          Kourallinen papuja

  • 1,5 dl jogurttia

  • 1 tl maissi- tai perunajauhoa

  • Maun mukaan suolaa

  • Öljyä

Tahnaa varten tarvitset:

  • ½ dl kookosrouhetta (tai 25g kookosmaitojauhetta sekoitettuna 1 dl vettä/ tai 1 dl kookosmaitoa) kookosmaitojauho-vesi-yhdistelmä toimi hyvin
  • ½ sipulia

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • 1 vihreä chili

  • 1 tl unikonsiemeniä

  • Pieni kourallinen cashew-pähkinöitä

  • Kourallinen tuoretta korianteria

Valmistelut:

  • Kuori ja paloittele kasvikset pieniksi kuutioiksi. Keitä ‘al dente’.

  • Valmista tahna esim. blenderissä.

  • Sekoita yhteen tahnan ainekset, jogurtti, jauhot sekä maun mukaan suolaa.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jogurtti-tahnaseosta öljyssä parin minuutin ajan.

  • Lisää keitetyt kasvikset ja kookosmaito. Hauduta muutaman minuutin ajan.

  • Lisää tarvittaessa veden ja mausteiden määrää.