Luoteis-Intian Rajasthanin tyyliin valmistettu muhennos sekalaisista kasviksista. Tähän voi lisätä mitä tahansa kasviksia, mistä pitää, eli ei tarvitse käyttää samoja kasviksia kuin tässä reseptissä. Tämä resepti on sikäli erikoinen, ettei tähän tule sipulia ja valkosipulia, jotka ovat Rajasthanissa harvinaisempia. Helppoa valmistaa ja hyvää! Maistuu hyvältä mm. missi rotin kera (kuva yllä).

Tarvitset:

Sekalaisia kasviksia esim.

  • 50g kukkakaalia

  • 2 valkoista retiisiä ja niiden varret

  • 50g tuoretta pinaattia

  • 1 peruna

Sen lisäksi:

  • 3 tomaattia

  • Parin cm:n pätkä tuoretta inkivääriä

  • Öljyä

  • Mausteita:

  • 1 tl jeeraa (juustokumina)

  • ½ tl chilijauhetta

  • ½ tl kurkumaa

  • 2 tl korianterijauhetta

  • 1/3 tl asafoetidaa (hing/hajupihka)

  • ½ tl amchooria (kuiva mangojauhe)

Valmistelut:

  • Paloittele kaikki kasvikset pienen pieniksi paloiksi.

  • Keitä kasvikset pehmeiksi. Jos käytät painekattilaa, voi kasvikset keittää siinä 5 min:ssa. Normaalissa kattilassa kestää kauemmin, ja vettä saattaa joutua lisäämään välillä.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.  Ruskista jeera kevyesti öljyssä.

  • Kaada tomaattikuutiot sekaan, ja kääntele niitä minuutin ajan.

  • Lisää loput kasvikset, mausteet amchooria lukuunottamatta sekä n. 1 dl vettä. Kääntele kasviksia pannulla n. 2 min. ajan.

  • Soseuta kasvikset perunasurvimella ja lisää amchoor.