Esipaistettuja pieniä perunoita tomaattikastikkeessa.
Intiassa ei tule pahemmin juhannusta vietettyä, sillä täällä on yö musta kuin piki. Laitoin silti illalliseksi meille intialaisten version uusista perunoista eli dum aloon.
Tarvitset:
- 10 pienikokoista uutta perunaa
- 2 sipulia
- 3- 4 tomaattia
- 1 dl tomaattimurskaa
- 6 cashew-pähkinää
- Tuoreita korianterinlehtiä
- n. 2 dl vettä
- Öljyä
- Mausteita:
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 ½ tl inkivääri-valkosipulitahnaa
Ripaus asafoetidaa (hing)
½ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
½ tl garam masalaa
ripaus sokeria
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ‘al dente’ ja kuori ne.
- Murskaa cashewt hienoksi tahnaksi.
- Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Perunoiden paisto:
- Laita pannulle n. 2 rkl öljyä. Lisää jeera öljyyn, ja paista hetken aikaa.
- Kun jeera alkaa sätkiä pannulla, lisää asafoetida ja hetken päästä kokonaiset pikkuperunat.
- Kypsennä perunoita pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja ovat saaneet rapean kuoren. Laita syrjään.
Kastikkeen valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipulimurska, ja ruskista sipulit kevyesti.
- Lisää sipulin sekaan inkivääri-valkosipulitahna, ja paista hetken aikaa sekoittaen samalla.
- Kaada sekaan tomaattikuutiot, ja paista niitä muutaman minuutin ajan.
- Lisää kurkuma, chilijauhe ja suola, ja hauduta, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
- Lisää tomaattimurska, cashewtahna, sokeri, garam masala sekä tarpeen mukaan vettä, ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Soseuta kastikkeen ainekset esim. blenderissä hienoksi soseeksi.
- Laita sose takaisin pannulle, ja kuumenna se uudelleen. Lisää paistetut perunat kastikkeeseen, ja korista korianterinlehdillä.
Kommentit