1241372697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei ole hummusta ilman tahinia, eikä Intiasta saa tietääkseni tahinia. Onneksi tahinia eli sesaminsiementahnaa on helppo valmistaa kotiloissa.

Tarvitset:

  • 2 dl sesaminsiemeniä

  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  • Lämmitä uuni 350-asteeseen (meidän pikku-uunissa 250).

  • Levitä siemenet uuninpellille tasaisesti ja paahda niitä n. 5-10 minuutin ajan. Kääntele siemeniä välillä lastalla.

  • Älä anna siemenien ruskistua. Siinä vaiheessa, kun siemenet ovat alkamassa ruskistua, ota ne pois uunista.

  • (Siemenet voi paahtaa myös pannulla, mikä kestää vain n. 2 min.)

  • Anna siementen jäähtyä n. 20 min. ajan.

  • Soseuta paahdetut siemenet blenderissä öljyn kanssa, kunnes sose on tasaista.

  • Säilytä tahini purkissa jääkaapissa.