Ei ole hummusta ilman tahinia, eikä Intiasta saa tietääkseni tahinia. Onneksi tahinia eli sesaminsiementahnaa on helppo valmistaa kotiloissa.
Tarvitset:
- 2 dl sesaminsiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistus:
- Lämmitä uuni 350-asteeseen (meidän pikku-uunissa 250).
- Levitä siemenet uuninpellille tasaisesti ja paahda niitä n. 5-10 minuutin ajan. Kääntele siemeniä välillä lastalla.
- Älä anna siemenien ruskistua. Siinä vaiheessa, kun siemenet ovat alkamassa ruskistua, ota ne pois uunista.
- (Siemenet voi paahtaa myös pannulla, mikä kestää vain n. 2 min.)
- Anna siementen jäähtyä n. 20 min. ajan.
- Soseuta paahdetut siemenet blenderissä öljyn kanssa, kunnes sose on tasaista.
- Säilytä tahini purkissa jääkaapissa.
Kommentit