1241095459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perunaa pinaattikastikkeessa.

Aloo Palak valmistetaan periaatteessa samalla tavalla kuin palak paneer sillä erotuksella, että juuston sijaan kastikkeeseen lisätään perunakuutioita.

Tarvitset:

  • 3 perunaa

  • n. 400 g tuoretta pinaattia

  • 3 tomaattia

  • 2 sipulia

  • Öljyä

  • Tuoretta korianteria

  • Mausteet:

1 tl kuminansiemeniä

½ tl asafoetidaa

1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

1 ½ tl chillijauhetta

1 tl garam masalaa

maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Keitä perunat ’al dente’ ja leikkaa ne kuutioiksi.

  • Leikkaa pinaatinlehdistä varret pois, ja pese ne huolellisesti. Keitä pinaatinlehdet pienessä määrässä vettä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta pinaatti niukan veden kanssa juoksevaksi tahnaksi.

  • Soseuta sipuli ja tomaatit yhdessä.

  • Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

  • Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista siinä kuminansiemenet.

  • Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.

  • Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 

  • Lisää pinaattisose, sekoita hyvin ja paista korkealla lämmöllä parisen minuuttia. Lisää paneer ja mausteet - chilijauhe, garam masala, puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuutin ajan.

  • Lisää tarpeen mukaan suolaa ja anna hautua vielä viiden minuutin ajan.

  • Koristele korianterinlehdillä.