1240851355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e_

Miehen synttärihemmottelu senkun jatkuu…

Bhatturat ovat uppopaistettuja leipiä, hieman purin tapaisia, mutta vehnäjauhosta (maida) valmistettuja. Bhattura tarjoillaan yleensä yhdessä cholen kanssa – yhdistelmää kutsutaan nimellä chola bhattura tai channa bhattura.

Tarvitset:

  • 2 dl vehnäjauhoja (maida)

  • 1 dl rawaa (mannasuurimoita)

  • ½ tl ajwainia (koptilainen kumina)

  • 1 dl maustamatonta jogurttia

  • 1 dl maitoa

  • Maun mukaan suolaa

Valmista taikina:

  • Sekoita kuivat aineet yhteen.

  • Lisää jogurtti ja maito vähitellen samalla käsillä vaivaten.

  • Valmis taikina on tasaista, kiinteää mutta hieman pehmeää.

  • Aseta taikina ilmatiiviiseen astiaan ja anna sen seistä yön yli.

Valmista bhatturat:

  • Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä. Leikkaa taikina pieniksi samankokoisiksi paloiksi. Pyöritä paloista kämmenellä palloja ja lätistä ne alas.

  • Muotoile paloista kaulimella molempiin suuntiin ‘ajelemalla’ n. 15cm * 15cm suuruisia ohuehkoja leipiä (ravintoloissa näkee paljon suurempia bhatturoja, mutta heillä onkin suuremmat kasarit kuin kotioloissa!).

Paista bhatturat:

  • Lämmitä öljy suuressa kasarissa tai wokissa. Kun öljy on kuumaa, aseta leipä varovasti laskien öljyyn. Painele sitä kevyesti reikäkauhalla ja paista se molemmin puolin, kunnes se pullistuu ja on kullanruskea.

  • Paista kaikki leivät samalla tavalla, 2-3 leipästä samaan aikaan. Valuta leivät esim. sanomalehden päällä.

  • Tarjoa välittömästi kuumana cholen (channa masala eli kikhernecurry) kera.