<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Maustettu kasvishöystö.
Tarvitset:
Maun mukaan kasviksia esim.
- 1-2 sipulia
- 2 tomaattia
- 2 vihreää paprikaa
- 1 porkkana
- 10-13 pitkää papua
- 3-4 vihreätä chiliä
- 2 cm pituinen pätkä tuoretta inkivääriä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2-3 laakerinlehteä
- öljyä_
Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- 1 ½ tl korianterijauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Jauha chilit, inkivääri ja valkosipuli esim. blenderissä pieneksi silpuksi.
- Paloittele tomaatti, sipuli, porkkana ja paprika parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Paloittele pavut 1-2 cm mittaisiksi paloiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeera kevyesti pannulla.
- Lisää chili-inkivääri-valkosipuliseos. Sekoita hyvin.
- Lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet hieman.
- Lisää mausteet garam masalaa lukuunottamatta, ja sekoita hyvin. Hauduta hetken ajan.
- Lisää porkkana ja pavut sekä n. 1 dl vettä. Anna hautua kannen alla n. 10 min. ajan.
- Lisää paprika ja puolet suolasta, ja hauduta kasviksia kannen alla, kunnes ne alkavat olla pehmeitä.
- Lisää tomaatit, ja mausta garam masalalla ja suolalla. Hauduta vielä parin minuutin ajan.
Kommentit