<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Maustettu kasvishöystö.

Tarvitset:

Maun mukaan kasviksia esim.

  • 1-2 sipulia
  • 2 tomaattia
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 porkkana
  • 10-13 pitkää papua
  • 3-4 vihreätä chiliä
  • 2 cm pituinen pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 laakerinlehteä
  • öljyä_

Mausteita:

 

  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
  • 1 ½ tl korianterijauhetta
  • 1/3 tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Jauha chilit, inkivääri ja valkosipuli esim. blenderissä pieneksi silpuksi.
  • Paloittele tomaatti, sipuli, porkkana ja paprika parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Paloittele pavut 1-2 cm mittaisiksi paloiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeera kevyesti pannulla.
  • Lisää chili-inkivääri-valkosipuliseos. Sekoita hyvin.
  • Lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet hieman.
  • Lisää mausteet garam masalaa lukuunottamatta, ja sekoita hyvin. Hauduta hetken ajan.
  • Lisää porkkana ja pavut sekä n. 1 dl vettä. Anna hautua kannen alla n. 10 min. ajan.
  • Lisää paprika ja puolet suolasta, ja hauduta kasviksia kannen alla, kunnes ne alkavat olla pehmeitä.
  • Lisää tomaatit, ja mausta garam masalalla ja suolalla. Hauduta vielä parin minuutin ajan.