2090573.jpg

 

Cheela


Kikhernejauhosta valmistettuja lettuja.

 

Pohjois-Intialainen aamiainen, joka muistuttaa Etelä-Intialaisia utthapam-lettuja. Itse lisään taikinaan mielelläni vihanneksia, mutta cheelat voi tarjota myös sellaisenaan tai wrap-tyyliin esim. vihanneksilla täytettynä. Cheelan voi tarjota korianterichutneyn tai tomaattichutneyn kanssa, tai miksipä ei kotoisen ketsupin kera!

 

Tarvitset (n. 6 lettua varten):

  • n. 3 dl besania eli kikhernejauhoa

  • ½ dl rawaa eli mannasuurimoita

  • 1 sipuli

  • 1 tomaatti

  • 1 pieni porkkana

  • 1 vihreä chili

  • 2 rkl tuoretta korianteria

  • Öljyä

  • Vettä tarpeen mukaan

  • Mausteita:

1 tl juustokuminan siemeniä

1 tl chilijauhetta

1/3 tl asafoetidaa

Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Pilko vihannekset pienen pieniksi kuutioiksi tai raasta ne.

  • Pilko chilit pieneksi silpuksi.

  • Riko besanin rakenne vispilällä taikina-astiassa. Lisää jauhoon vähitellen vettä samalla sekoitellen, kunnes taikina on paksua mutta juoksevaa (minulta meni n. 5 dl vettä). Kaada sekaan vihannekset ja mausteet, ja sekoita uudelleen. 

 

Valmistus:

  • Ripottele laajalle pannulle öljyä tasaisesti.

  • Kaada taikinaa pannulle, ja levitä taikina lastalla nopeasti letuksi (muurinpohjaletun kokoiseksi ja muotoiseksi). Anna paistua korkealla lämmöllä hetken aikaa. Levittele samalla öljyä letun ympärille. Käännä varovasti.

  • Valmis lettu on kullanruskea ja rapea. 

 

Tomaattichutney

 

Tarvitset:

  • 1 sipuli

  • 3 tomaattia

  • 1- 1 ½ vihreä chili

  • Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi.

  • Pilko tomaatit keskikokoisiksi paloiksi.

  • Silppua chili pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

  • Ruskista sipulit öljyssä kullanruskeiksi. Laita syrjään.

  • Paista tomaatteja samassa öljyssä n. 5 min. ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.

  • Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi soseeksi.