Cheela
Kikhernejauhosta valmistettuja lettuja.
Pohjois-Intialainen aamiainen, joka muistuttaa Etelä-Intialaisia utthapam-lettuja. Itse lisään taikinaan mielelläni vihanneksia, mutta cheelat voi tarjota myös sellaisenaan tai wrap-tyyliin esim. vihanneksilla täytettynä. Cheelan voi tarjota korianterichutneyn tai tomaattichutneyn kanssa, tai miksipä ei kotoisen ketsupin kera!
Tarvitset (n. 6 lettua varten):
- n. 3 dl besania eli kikhernejauhoa
- ½ dl rawaa eli mannasuurimoita
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- 1 pieni porkkana
- 1 vihreä chili
- 2 rkl tuoretta korianteria
- Öljyä
- Vettä tarpeen mukaan
- Mausteita:
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl chilijauhetta
1/3 tl asafoetidaa
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Pilko vihannekset pienen pieniksi kuutioiksi tai raasta ne.
- Pilko chilit pieneksi silpuksi.
- Riko besanin rakenne vispilällä taikina-astiassa. Lisää jauhoon vähitellen vettä samalla sekoitellen, kunnes taikina on paksua mutta juoksevaa (minulta meni n. 5 dl vettä). Kaada sekaan vihannekset ja mausteet, ja sekoita uudelleen.
Valmistus:
- Ripottele laajalle pannulle öljyä tasaisesti.
- Kaada taikinaa pannulle, ja levitä taikina lastalla nopeasti letuksi (muurinpohjaletun kokoiseksi ja muotoiseksi). Anna paistua korkealla lämmöllä hetken aikaa. Levittele samalla öljyä letun ympärille. Käännä varovasti.
- Valmis lettu on kullanruskea ja rapea.
Tomaattichutney
Tarvitset:
- 1 sipuli
- 3 tomaattia
- 1- 1 ½ vihreä chili
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi.
- Pilko tomaatit keskikokoisiksi paloiksi.
- Silppua chili pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Ruskista sipulit öljyssä kullanruskeiksi. Laita syrjään.
- Paista tomaatteja samassa öljyssä n. 5 min. ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi soseeksi.
Kommentit