1962410.jpg

Intialainen versio munakokkelista. Helppo ja nopea ruoka, jonka voi syödä normaalisti chapatin kera tai esimerkiksi voileivän päällä, toastin välissä tai paranthan täytteenä. Mausteet peittävät vahvan kananmunan maun, ja korianteri tuo kivan säväyksen.

 

Tarvitset:

  • 4 kananmunaa

  • 1 iso tomaatti

  • 1 sipuli

  • Tuoretta korianteria

  • Öljyä

  • Mausteita:

1 tl kuminansiemeniä

1 tl chilijauhetta

Hyppysellinen kurkumaa

1 ½ tl korianterijauhetta

1 tl garam masalaa

Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Hienonna sipuli ja tomaatti erikseen pieniksi kuutioiksi.

  • Hienonna korianteri pieneksi silpuksi.

  • Riko kananmunien rakenne vispilällä.

 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemenet kevyesti öljyssä.

  • Lisää sipulisilppu, ja paista sitä pannulla, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja ovat vaaleanruskeita.

  • Lisää mausteet, ja sekoita hyvin.

  • Kaada sekaan tomaattisilppu, ja paista seosta parin minuutin ajan keskilämmöllä, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.

  • Kaada sekaan munat, ja sekoita nopeasti ja tehokkaasti parin minuutin ajan, kunnes seos kuivunut sopivasti.

  • Mausta suolalla ja nauti.