1944440.jpg

Oma reseptini, joka on muunnelma aikaisemmasta paneer butter masala - reseptistä. Tällä kertaa tein subzista raskaamman, käyttäen khovaa (jota kokeilin myos malai koftaan) sekä tomaattien sijaan tomaattipyreetä. Tällä kertaa kastike oli tosi makoisaa, hyvin samanlaista kuin mitä yleensä saa ravintolassa.


Tarvitset:
  • 200 g paneeria  

  • 1 sipuli

  • Öljyä

  • 2rkl ruokakermaa
  • n. 80 g khovaa
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 2-3 rkl ketsuppia

  • Mausteet:

½ tl asafoetidaa

1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

1 ½ tl chillijauhetta

2 tl korianterijauhetta

maun mukaan suolaa

½ tl garam masalaa

1/3 tl kurkumaa

1-2 tl sokeria

  • Tuoretta korianteria

 

Valmistelut:


  • Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).
  • Soseuta sipuli esim. blenderissä tai raasta se.
  • Liota khovaa 2 dl:ssa vettä ja murenna se pieniksi rakeiksi.
  • Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

  • Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista inkivääri-valkosipuli-tahna öljyssä. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.
  • Kaada sekaan sipuli, ja ruskista sitä, kunnes se on kullankeltaista.

  • Kaada tomaattipyree pannulle, ja lisää chilijauhe, kurkuma ja korianterijauhe.

  • Sekoita, ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta. 
  • Lisää paneer, garam masala sekä puolet suolasta, ja sekoita hyvin. Paista korkealla lämmöllä parin minuutin ajan.
  • Kaada sekaan khova-vesi sekä sokeri. Anna hautua keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan.
  • Loppuvaiheessa lisää vielä ketsuppi ja kerma, ja sekoita hyvin.
  • Koristele korianterinlehdillä.