1933092.jpg

 

Juusto-perunapullat kerma-pähkinäkastikkeessa.

 

Tarvitset:

  • 2 sipulia

  • 2 perunaa

  • 100g paneer-juustoa (t. esim. liissattu raejuusto käynee myös)

  • n. 4 rkl cashew-pähkinöitä

  • n. 2 rkl rusinoita (Intiassa käytetään vaaleanruskeita mutta tummat käynee myös)

  • 1 ½ dl kermaa

  • 1 dl khoyaa eli makeutettua kiinteää maitoa

  • ½ dl maissijauhoa

  • Öljyä

  • Mausteita:

1 tl kuminajauhetta

1 1/2 tl korianterijauhetta

½ tl chilijauhetta

1 tl sokeria

½ tl garam masalaa

1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa 

Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Keitä perunat, kuori ne ja soseuta ne esim. haarukalla.

  • Jos khoyaa ei ole saatavilla (kuten minulla ei tänään ollut), voi samantapaisen kermatuotteen valmistaa sekoittamalla maitojauhetta ja sokeria veteen siten, että nesteestä tulee melko paksua.

  • Raasta paneer pieneksi raasteeksi tai jos paneeria ei ole saatavilla, murskaa raejuusto.

  • Soseuta sipulit esim. blenderissä.

  • Valmista pientä cashew-murskaa pippurimyllyssä tai blenderissä n. 2 rkl:sta cashewtä.

  • Paloittele rusinat ja loput cashewstä pieneksi silpuksi.

 

Valmista täyte:

  • Sekoita keskenään rusinat, 2 rkl cashewt, 2 tl kermaa sekä kuminajauhe.

 

Valmista koftat (pullat):

  • Sekoita keskenään perunasose, paneer-raaste, maissijauho sekä maun mukaan suolaa.

  • Jaa täyte 6-8 samankokoiseksi osioiksi, ja muotoile ne kämmenellä palloiksi.

  • Tee palloihin kerrallaan peukalolla kuoppa, ja aseta pieni määrä täytettä lusikalla kuoppaan.

  • Sulje pullan yläosa huolellisesti, ja kieritä pullat kupissa, jossa on maissijauhetta.

  • Paista pullat upporasvassa kevyesti kellanruskeiksi, ja valuta valmiit pullat talouspaperin päällä.

 

Valmista kastike:

  • Lämmitä öljy pannulla.

  • Ruskista sipulisose öljyssä kullanruskeaksi.

  • Lisää soseeseen loput mausteet ja anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy on erottautunut soseesta.

  • Kaada seokseen khoya veteen sekoitettuna - nestettä tulee olla n. 3 dl - ja kiehuta.

  • Anna hautua n. 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma, ja sekoita hyvin.

  • Aseta koftat valmiiseen kastikkeeseen ja tarjoa heti esim. naan-leipien kera.