Juusto-perunapullat kerma-pähkinäkastikkeessa.
Tarvitset:
- 2 sipulia
- 2 perunaa
- 100g paneer-juustoa (t. esim. liissattu raejuusto käynee myös)
- n. 4 rkl cashew-pähkinöitä
- n. 2 rkl rusinoita (Intiassa käytetään vaaleanruskeita mutta tummat käynee myös)
- 1 ½ dl kermaa
- 1 dl khoyaa eli makeutettua kiinteää maitoa
- ½ dl maissijauhoa
- Öljyä
- Mausteita:
1 tl kuminajauhetta
1 1/2 tl korianterijauhetta
½ tl chilijauhetta
1 tl sokeria
½ tl garam masalaa
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat, kuori ne ja soseuta ne esim. haarukalla.
- Jos khoyaa ei ole saatavilla (kuten minulla ei tänään ollut), voi samantapaisen kermatuotteen valmistaa sekoittamalla maitojauhetta ja sokeria veteen siten, että nesteestä tulee melko paksua.
- Raasta paneer pieneksi raasteeksi tai jos paneeria ei ole saatavilla, murskaa raejuusto.
- Soseuta sipulit esim. blenderissä.
- Valmista pientä cashew-murskaa pippurimyllyssä tai blenderissä n. 2 rkl:sta cashewtä.
- Paloittele rusinat ja loput cashewstä pieneksi silpuksi.
Valmista täyte:
- Sekoita keskenään rusinat, 2 rkl cashewt, 2 tl kermaa sekä kuminajauhe.
Valmista koftat (pullat):
- Sekoita keskenään perunasose, paneer-raaste, maissijauho sekä maun mukaan suolaa.
- Jaa täyte 6-8 samankokoiseksi osioiksi, ja muotoile ne kämmenellä palloiksi.
- Tee palloihin kerrallaan peukalolla kuoppa, ja aseta pieni määrä täytettä lusikalla kuoppaan.
- Sulje pullan yläosa huolellisesti, ja kieritä pullat kupissa, jossa on maissijauhetta.
- Paista pullat upporasvassa kevyesti kellanruskeiksi, ja valuta valmiit pullat talouspaperin päällä.
Valmista kastike:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Ruskista sipulisose öljyssä kullanruskeaksi.
- Lisää soseeseen loput mausteet ja anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy on erottautunut soseesta.
- Kaada seokseen khoya veteen sekoitettuna - nestettä tulee olla n. 3 dl - ja kiehuta.
- Anna hautua n. 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma, ja sekoita hyvin.
- Aseta koftat valmiiseen kastikkeeseen ja tarjoa heti esim. naan-leipien kera.
Kommentit